Malatya'da Depremle Yaralanmış Yürekler, Kitaplarla Sarılıyor..!

Deprem felaketinin derin izlerini taşıyan Malatya'da, minik öğrenciler için özel bir sürpriz hazırlandı. Battalgazi ilçesi Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda, 'Parlak Gelecekler Derneği'nin özverili çalışmalarıyla yepyeni bir kütüphane açıldı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi'nde Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda ‘Parlak Gelecekler Derneği' tarafından yapımı tamamlanan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Depremde mağdur olan çocuklara unutulmaz bir hediye sunulan proje ile kütüphane sadece kitaplarla dolu bir alan değil, aynı zamanda çocukların dijital dünyayı keşfedeceği interaktif bir öğrenme merkezine dönüştürüldü.

Çocukların geleceğine yatırım yapıyoruz

Derneğin kurucularından Asena Bal, bu anlamlı projeye dair düşüncelerini şöyle ifade etti: "Deprem sonrası Malatya'ya kalıcı projeler kazandırmak için yola çıktık. İlk olarak Battalgazi'deki okulumuza bir kütüphane kurarak başlangıç yaptık. Yaklaşık 2 bin kitapla çocuklarımızın geleceğine yatırım yapıyoruz. İkinci kütüphane projemiz de yakında başlayacak. Ayrıca gıda, giyim ve kırtasiye yardımlarımız da devam ediyor. Çocuklarımızın hayata tutunmaları için elimizden geleni yapıyoruz."

Gaziosmanpaşa İlkokulu Müdürü Muhammet Gündüzbey Çakır ise, derneğe teşekkür ederek şunları söyledi: "Deprem sonrası eğitimimiz olumsuz etkilense de, devlet ve millet olarak bir araya gelerek okullarımıza kavuştuk. Parlak Gelecekler Derneği'nin katkılarıyla okulumuza kazandırılan bu kütüphane, çocuklarımız için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Hem kitap okuma hem de dijital ortamda araştırma yapabilecekleri bu alan, öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacaktır."

Özel Haber

Bakmadan Geçme