Malatya'da Deprem Süreci Değerlendirildi

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, 6 Şubat tarihli deprem sonrası kentte, başlatılan seferberlik ve vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması hakkında bilgi verdi.

6 Şubat'ta yaşanan depremlerle ilgili süreç hakkında bilgi veren AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, "6 Şubat tarihinde yaşadığımız ve asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketinden sonra ilimizde, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, tüm bakanlarımız, merkezi hükümetimiz ve yerel yöneticilerimiz adeta bir seferberlik ruhuyla depremle birlikte meydana gelen yaraları sarmak için büyük bir gayret içerisindeydiler. 11 ili, 120 ilçeyi, 7 binden fazla köyü ve mahalleyi, toplamda 14 milyon insanı etkileyen büyük bir felaketti. Yapılan çalışmaların büyüklüğü de bu oranda büyük oldu" dedi.

Deprem felaketinin hemen ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına değinen Gören, "Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı arama kurtarma çalışmaları, 8 binin üzerinde personelle, jandarma ve emniyetimizin de takviyesiyle devam etti. Mevsim koşulları göz önünde bulundurularak, ilk etapta yaklaşık 88 bin 600 çadır kurularak vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları karşılandı. AFAD önderliğinde günlük 400 bin adet yemek dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca, 75 farklı noktada yaklaşık 40 bine yakın konteyner kuruldu ve 120 binin üzerinde vatandaşımız geçici barınmalarını konteyner kentlerde sağladı" ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme