Malatya'da coşkulu bayram

Yurt genelinde olduğu gibi Malatya'da da 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ'un katıldığı tören çelenk bırakma ve tebriklerin kabulü sonrası İnönü caddesinde tören geçişi düzenlendi.

Youtube Kanalı
Abone Ol

50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği Asrın felaketinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümü coşkuyla kutlandı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başlayan tören İnönü caddesinde halk oyunları eşliğinde devam etti. Geçit töreniyle son bulan programa Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ahmet Kızılay ve Gaziler katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılının kutlandığı tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törende Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Atatürk anıtına çelenk sundu. Vali Yazıcı Çelenk sunumunun ardından, 30 Ağustos Zafer Bayramı Anıt Şeref Defterine şunları yazdı;
“Aziz Atatürk, Anadolu'yu kendine mukaddes bir yurt yapan Yüce Türk milletini tarihten tamamen silmek üzere memleketin dört bir yanını işgal altına alan, düşmanlara karşı önderliğinizde verilen istiklal mücadelesinin şeref günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıldönümünde manevi huzurunuzda gururla toplanmış bulunuyoruz. Cihan harbinin her cephesinde binlerce insanımızın şehit olduğu, haksız saldırılar sonrası şehirlerimizin paylaşılarak acımasızca yağmalandığı, insanımızın yaşam umudunun söndüğü bir noktada Samsun'dan yaktığınız bağımsızlık ateşi; Amasya'da, Erzurum'da, Sivas'ta büyümüş ve milletimizin karanlık geleceğine şafak olmuştur. Açtığınız sancak altında küllerinden yeniden doğarcasına kenetlenen milletimiz gösterdiğiniz hedefe canını siper ederek korkusuzca yürümüştür. Kütahya'dan, Afyon'dan, Sakarya'dan düşmanı söküp atmış; nihayetinde Büyük Taarruz ile 30 Ağustos 1922'de kesin bir zafere ulaşmış ve düşmanı vatandan süpürerek denize dökmüştür. Tarihte eşi benzeri olmayan bir mücadele sonunda kazanılmış bu şerefli zafer, kurduğunuz cumhuriyet ile taçlanmış ve yepyeni bir Türk Devleti olarak günümüze uzanmıştır. Bizlere emanet bıraktığınız bu kutlu devleti, bin yıllık dev bir çınarın yepyeni bir filizi olarak görüyor, her türlü iç ve dış düşmana karşı üzerine titreyerek ilelebet yaşatmaya canla başla gayret ediyoruz. Yaşadığımız doğal afetler sonrası bir yandan şehirlerimizi yeniden imar ederken bir yandan da atalarımızın bizlere canından can katarak bıraktığı aziz vatanımızı, bayrağımızı ve tüm kutsal değerlerimizi ebediyete kadar korumayı kendimize bir boyun borcu olarak görüyoruz. Yüce Türk milletinin şan ve şerefini tescil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı ve şanlı ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutluyor, başta devletimizin kurucusu Zat-ı Aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere; canını vatan yoluna sermiş tüm şehitlerimize Yüce Allah'ın rahmetini niyaz edip emanetlerinizi ilelebet muhafaza edeceğimizden emin ve müsterih olmanızı diliyorum. Ruhlarınız şad olsun”

Çelenk Sunumunun ardından İnönü caddesi Sümerparkta ki stant önünde saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile program devam etti. Halk oyunlarının ardından 2. Ordu Komutanlığınca askeri birlikler ve araçların geçişi ile tören son buldu.

Bakmadan Geçme