Malatya'da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Malatya'da havanın bugün parçalı ve çok bulutlu,aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği hava sıcaklığının 24⁰C olacağı tahmin edilmektedir.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı.
Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu,aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği yağışların Malatya'nın batı ve Kuzeyi (Kuluncak,Darende,Akçadağ,Doğanşehir,Hekimhan,Arguvan,Yazıhan ve Arapgir) ile Tunceli'nin Kuzey kesimlerinde(Pülümür ve Ovacık) yer yer kuvvetli(21-50 kg/m²) olacağı tahmin edilmektedir.
Hava Sıcaklığı: : Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde üzerinde seyredeceği,
Rüzgar: Rüzgarın güneyli yönlerde orta, yağış anında yer yer kuvvetli esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların Malatya'nın batı ve Kuzeyi ile Tunceli'nin Kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli(21-50 kg/m²)i olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.
Toz Taşınımı Uyarısı: Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden dolayı meydana gelebilecek hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bakmadan Geçme