Malatya'da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Mayıs'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Malatya'da havanın bugün Parçalı çok bulutlu, yerel olmak üzere aralık sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, hava sıcaklığının en yüksek  24⁰C  , en düşük sıcaklığın ise 10⁰C olacağı tahmin edilmektedir.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Mayıs'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı.
Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçmesi tahmin edilmektedir. Bölgemizin güneydoğu kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir.

Rüzgar: Rüzgarların güneyli yönlerden orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli; Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise zaman zaman fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.
Uyarılar
Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Tunceki ve Bingöl çevrelerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Bakmadan Geçme