Malatya'da beton itirafı! Birlikte soymuşlar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesindeki hazır beton satan firmalar için şu tespiti yaptı, 'Rekabet edip fiyatları düşüreceklerine, tam tersine birlikte karar alıp fiyat yükseltme çabalarını görüyoruz.'

Malatya'da ne kadar kaliteli çalıştıklarını 6 Şubat depremlerinde yeni binalardaki hasar dorumu ortaya koyan hazır beton firmaları, bölgedeki iller göre, en yüksek fiyata betonu Malatyalı depremzedelere satan hazır beton firmaları için Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurulu harekete geçti. Bölgenin en pahalı hazır betonunu satan Malatya'daki firmalara Bakanlığın hasıl bir ceza vereceği merakla bekleniyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Malatya ile birlikte deprem bölgesinde çimento ve hazır beton fiyatlarındaki aşırı artışın olduğunu belirterek, "Deprem bölgesinde 5 büyük vilayette çok fahiş miktarda fiyatları yükseltme çabaları var" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TRT Haber'de soruları yanıtladı, gündemi değerlendirdi. Çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini ifade eden Bolat, birkaç hafta önce yoğun bir soruşturma başlattıklarını söyledi.

Hazır beton firmaları birlikte karar alıp fiyat yükseltiyorlar

Bolat, "Çimento ve hazır beton sektöründe maalesef fahiş fiyat artışlarını görüyoruz. Birkaç hafta önce yoğun bir soruşturma başlattık. Rekabet Kurulu ayrı bir koldan başlattı, bizim teftiş kurulumuz, denetçilerimiz ayrı bir koldan başlattı. Üzülerek ifade ediyorum deprem bölgesinde, depremin vurduğu 5 büyük vilayette çok fahiş miktarda fiyatları yükseltme çabaları var. Rekabet edip fiyatları düşüreceklerine, tam tersine birlikte karar alıp fiyat yükseltme çabalarını görüyoruz. Onları uyarıyoruz, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz ve bu fiyatları düşürteceğiz. Elimizdeki bütün mekanizmalar var, otomotiv sektöründe ne yaptıysak, emlakçılar da, marketlerde, gidacılarda ne yapıyorsak o tür sektörlerde de aynısını yapacağız. Yol yakınken bu yanlış ve haksız uygulamadan vazgeçsinler. Bunu yapan firmalara söylüyoruz" dedi.

Yorumlar 19
Mustafa 10 Ekim 2023 00:01

Daha yenimi ayiktiniz beton firmaları başta olmak üzere yapılan bu fırsatçılıklar sanmayın ki size kalacak siz hesabını vereceksiniz mirasçılarınızda haramdan beslenip kemiklerinizi sızlatacaklar

Fatoş 09 Ekim 2023 20:20

Allah sizin belanızı versin inşallah bu haksız kazanç size helal mi insanların evi yıkıldı p evsiz kaldı kimi soyma derdindesiniz vicdan yoksunları o haksız paralar mezarınıza dolsun sizin Aminnn.

Veysel Erbas 09 Ekim 2023 10:44

Allah hesap görücü olarak yeter . bunun ahiretine var unutmayın

Erol 09 Ekim 2023 08:31

Bu da bir hırsızlıktır.Badiboslukolunca her önüne gelen istediği fiyatı veriyor.Malstyavda her yer böyle.Adi bir esnafı var.Bir permatugi 40 TL ye sattılar.Adam evlerden soydugunu esnafa sstiyor.Adam seyyar tezgâh açmış hırsızlık MB al sstiyor.Vatandaşın evi eşyası korunamadi.Malayya da yaşamaktan iğreniyorum.

Malatya lı 09 Ekim 2023 07:44

Sanki diğer illerde ucuz.denetim yok.serbest piyasa sisteminden derhal vazgeçilmeli.rahmetli özal rekabet olsun vatandaş ucuza alsın.o amaçla çıkarttı fakat günümüzde sosyal medya ve organize olmak var.denetim şart.

Turan Demirhan 09 Ekim 2023 06:47

Kesilen yada kesilecek cezanın ödeneceğinimi sanıyorsunuz bi yolunu bulup ödemezler .Türkiye'de böyük böyük şirketlerin veya böyyük böyyük firmaların vergilerini dahi ödemediklerini bi kılıf uydurduklarını hepimiz biliyoruz.Bu ülkede büyümek firmaların yada şirketlerin kendi özgüçleri değildir mutlaka bi koltuk değnekleri vardır onun için yapılan ceza keseceğiz denetim yapacağız asacağız keseceğiz açıklamalarına itibar etmeyin.Rabbim fırsatçılara fırsat vermesin en büyük ve en adil ceza onun eliyle verilir.

Fatih 09 Ekim 2023 05:55

Malatyanın 7 belası cemal e neyaptılarsa bunlarada aynısını yaparlar???? inanmıyorum bunlara

MECZUP 08 Ekim 2023 23:40

En başta belediye başkanı olacak kişiden başlayın cezaya çünkü kendilerine ait beton firması var Malatya'nın tekeli o onun gibi bir iki firma daha var bunları bir güzel her birine yüzer milyoncuk ceza yazılsa bak bakalım diğer tüm esnaf fiyatları yüzde 25 ila yüzde 50 arası nasıl düşürüyor görün bakın korkunun gözünü seveyim, ha gayret bir babayiğit varmı ceza kesecek.

Acaba deprem bölgesinde hırsızlık vakaları çok dediklerinde bunların ismi ne için geçmiyor.... 08 Ekim 2023 23:01

Enver Eserçelik

Enver Eserçelik 08 Ekim 2023 22:59

Bu firmalar kim veya kimlerle ortak acaba bu kadar serbest hareket ediyorlar.devletimiz belediye veya ilgili kurumlar bugün ne işe yarıyor .Kısacası bunlar.....

Mert44 08 Ekim 2023 20:39

Boyle yapanlarin 7 gobek sulalelerinin mal varliklarinin tümüne devlet el koymali terorist muamelesi yapilmali

Misafir 08 Ekim 2023 20:27

Sadece hazır betonda değil inşaat malzemelerinin hepsi fahiş fiyattla satılıyor Ramazan ayı gelmeden fırsat bilip zam yapıyoruz asrın felaketi olmuş depremi fırsat bilip zam yapıyoruz bizi ne doğru yola getirecek Allah bilir

Myy 08 Ekim 2023 17:35

Malatyada kdv dahil metreküp fiyatı yaklaşık 2900-3000 tl Adanada 1900 tl Bursada 1980 tl Malatyada bir firmada satın alma pozisyonunda çalıştıgım için fiyatları net olarak biliyorum Malatya'nın esnafı ustası patronu tam bir vefasızlık ve fırsatçılk örnegi sergiliyor.

Vatandaş 44 08 Ekim 2023 16:51

Acilen Mobil beton santralleri kurulmalı her ilçeye gerekirse dışardan firmaları çağırıp fiyatları aşağı çekmek mümkün

Mağdur bostanbaşı 08 Ekim 2023 16:22

Betoncusundan yapı denetimcisine, müteahhitinden zemin etütcüsüne ve en önemlisi arsaları ucuza alıp imara açan belediyeki zatlara hakkımız sonuna kadar haram zıkkım olsun

Mustafa 08 Ekim 2023 16:13

Şimdiye kadar nerdeydiniz demez mü vatandaş ,dalgamı geçişiniz bizimle he

Hakim 08 Ekim 2023 15:40

Sadece görün ve izleyin.algıdan bahseden sayın bakan bizatihi kendileri algının büyüğünü yapıyorlar.sanki fahiş ve zalim fiyat terörü sanki bir beton da varmış algısı biz topluma ihanetin büyüğü olur.ülkemiz bir bütün ahlaksızlığa yeltenmiş vaziyette.hayat pahalılığının en büyük sebebi kimsede bir kardan zarar etme şerefi yok.herkes olumsuz bir ekonomi veri karşısında ulusal çapta büyük büyük tacirlerin ve üreticilerin zalimce kaziklama yöntemine maruz kalıyorken işte sayın bakan ve hükümet yetkilileri de kendilerine yakın uzak demeden sessiz sessiz ağlar gibisin şarkısıyla keyif çatıyorlar.olan daima bize oluyor.ama ölümü unutan zalimler için yaşasın cehennem diyeceğiz.gönül isterdi ki bu dünya da hak arayabilelim ama ülke hukuk sistemiyle ancak.....pandemi dönemi yaşanan dünya krizinde avrupa ekonomi otoriteleri şunu hayretle söylüyorlardı.türkiye de yaşanan ekonomik krizlere rağmen şirketler nasıl olurda çok büyük kar edebiliyorlar diye şirket bilançolarına hayret üstüne hayret etmişlerdi.bilmiyorlar ki Türkiye de tutan tuttuğunu ...... bırakmaz.işte ülke gerceği budur işte ahlaksızlığımız bizim dinimiz olmuştur.bu ülkeye sözde dahi Müslüman demek Müslümanlığa hakaret olur.bu ülke gerçeğine katılmayana saygı duyarım.ama deprem öncesi son 4 yıla yakın ve depremlerlede tavan yapmış hayat pahalılığının sebebi bizim namussuzluğumuzdur.ne dış güç ne o ne bu.yaşanan büyük ekonomik sorunlara rağmen şirketlerin devasa kar oranları ülke de hayat pahalılığının zalimliğini gözler önüne seriyor.ve bunu gören hükümet üç maymuna özeniyor.biz böyleyiz kabul etmeyene ne diyebiliriz.hükümette kendine oyun sergiliyor.içimizde kol gezen en büyük düşman olan ahlaksızlığımıza kılıf arayıp duruyor.yok dış güçler yok şu yok bu.bir de ülkemizde mafolmuşluğumuza sebep olan liyakatsizlik,israf, yolsuzluk ve hırsızlığı unutmayalım.nalet olsun çalanlara liyakatsizliğini bildiği halde bu topluma bela olanlara.

Ahmet 08 Ekim 2023 12:28

Bunu sokaktaki ahmet söylese neyse ,sen devletsin aklın nerde nerdeydi gerekeni yapsana yuh olsun.

Zorto 08 Ekim 2023 11:50

Betoncuların ense kalın yüklü ceza yazın akılları başlarına gelsin

Bakmadan Geçme