Malatya'da beton fiyatları 10 gün içinde düşecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 gün içinde kurulan 2 yeni beton santralinin faaliyete geçeceğini açıklayarak, 'En ucuz beton neredeyse maliyetine burada vereceğiz. Buradan betonculara da sesleniyorum.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da “fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar bunun bedelini ağır para cezalarıyla ödeyecekler.” sözleri ile tepki gösterdiği hazır betoncuların tekeline karşı Malatya'da Büyükşehir Belediyesi 2 yeni beton santralini 10 gün içinde faaliyete geçiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Buradan betonculara da sesleniyorum. Yani o 2 bin 800 liraya, 3 bin liraya satanlar şimdiden fiyatı düşürsünler” dedi.

Deprem bölgesinde tekel kurmuşlar

Deprem bölgesinde hazır beton fiyatlarının yüksekliğine yönelik olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışları da yakın takibe alındı.” sözleri ile tepki göstermiş ve gereken cezaların uygulanacağını duyurmuştu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise “Deprem bölgesinde, depremin vurduğu 5 büyük vilayette çok fahiş miktarda fiyatları yükseltme çabaları var. Rekabet edip fiyatları düşüreceklerine, tam tersine birlikte karar alıp fiyat yükseltme çabalarını görüyoruz.” Sözleri ile Malatya ile birlikte diğer deprem bölgesindeki illerde hazır betoncuların tekel kurduklarını vurgulamıştı.

Malatya'da hazır beton sektörü tekeline karşı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, büyükşehir bünyesinde 2 yeni beton santralini kurdurarak, 10 gün içinde faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Buradan betonculara da sesleniyorum”

Sanayi Sitesindeki Bakırcılar Çarşısı Geçici işyerlerinin kura çekiminde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Şimdi 2 adet beton santrali açacağız. En ucuz beton neredeyse maliyetine burada vereceğiz. Buradan betonculara da sesleniyorum. Bu memleketin üzerinden fırsattan istifade etmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse başka alanlarda da yatırım yapıp, milletin fırsatını kollayan insanlara da müsaade etmeyeceğiz. 2 beton santralimiz 10 güne kadar faaliyete geçecek. Yani o 2 bin 800 liraya, 3 bin liraya satanlar şimdiden fiyatı düşürsünler. Yani bu şehri el birliği ile ayağa kaldıracağız. Bu şehre sahip çıkacağız. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde bu şehri mazisine layık istikbale hazırlayacağız. Buradaki ticarethane sahibi kardeşlerimize işyerlerinin hayırlı olmasını diliyorum” İfadelerini kaydetti.

Yorumlar 10
M. Öz 27 Ekim 2023 09:42

Devletin görevi milletin çaresizliğinden faydalanıp haksız kazanç elde edenleri cezalandırmak olmalı. Dolayısıyla böyle şirketlere de kayyum atamalıdır.

Hakim 23 Ekim 2023 09:47

Siyaseti bilen bilmeyen tarafından meslek haline getirmek millete ihanetin büyüğüdür.beton düştü düşecek derken enflasyon kuduz misali herkesi derinden ısırıyor.sadece bir beton da yüksek fiyat artışı var algısı çok büyük bir aldatmaca.ülke şu an enflasyonun kuşatması altında.bu durum deprem öncesi zaten dehşet boyutlarda herkese azap oluyordu depremle bu had safhaya çıktı.şu an pahalılık sorunu bütün hayatı kahretti.geldiğimiz şu evre de pahalılık bir betondaymış algısı tam bir sahtekarlık örneğidir.aslında betondan daha fazlası pahalılık hayatımızın her anında bizi rezil rüsva kıldı.buna sebep olanlara ve keyfince bilim dururken kanaate göre ekonomiyi maffedenlere ve deprem sonrası bilimsel bir çalışmayla evlerin onarım güçlendirme işleri uygun maliyete ve bilime uygun şekilde mümkün olabilecekken bizi kışa rezil bir şekil de vardıranlara lanet olsun.lanet olsun ki liyakatsizler tarafından bir gün düşmana gerek kalmadan içten içe çürüyüp yok olacağız.bu arada yokluğunu yaşadığın kişiler 3-5 ay önceye kadar ekonomi maffedilirken kasıla kasıla iktidarın bir ferdi değilmiydi.bu komedi ve basiretsiz lafları bırakın.liyakatli insanlara ihtiyacımız var.

Hakim 23 Ekim 2023 03:08

Öznur Çalık çok fazla yoruldu ya çekilsin kenara elbet biri çıkar.siyaseti bilen bilmeyen tarafından meslek haline getirmek millete ihanetin büyüğüdür.birinden medet ummak tam bir sefilliktir.beton düştü düşecek derken enflasyon kuduz misali herkesi derinden ısırıyor.sadece bir beton da yüksek fiyat artışı var algısı çok büyük bir aldatmaca.ülke şu an enflasyonun kuşatması altında.bu durum deprem öncesi zaten dehşet boyutlarda herkese azap oluyordu depremle bu had safhaya çıktı.şu an pahalılık sorunu bütün hayatı kahretti.geldiğimiz şu evre de pahalılık bir betondaymış algısı tam bir sahtekarlık örneğidir.aslında betondan daha fazlası pahalılık hayatımızın her anında bizi rezil rüsva kıldı.buna sebep olanlara ve keyfince bilim dururken kanaate göre ekonomiyi maffedenlere ve deprem sonrası bilimsel bir çalışmayla evlerin onarım güçlendirme işleri uygun maliyete ve bilime uygun şekilde mümkün olabilecekken bizi kışa rezil bir şekil de vardıranlara lanet olsun.lanet olsun ki liyakatsizler tarafından bir gün düşmana gerek kalmadan içten içe çürüyüp yok olacağız.

Hakim 23 Ekim 2023 01:03

Öznur Çalık çok fazla yoruldu ya çekilsin kenara elbet biri çıkar.siyaseti bilen bilmeyen tarafından meslek haline getirmek millete ihanetin büyüğüdür.beton düştü düşecek derken enflasyon kuduz misali herkesi derinden ısırıyor.sadece bir beton da yüksek fiyat artışı var algısı çok büyük bir aldatmaca.ülke şu an enflasyonun kuşatması altında.bu durum deprem öncesi zaten dehşet boyutlarda herkese azap oluyordu depremle bu had safhaya çıktı.şu an pahalılık sorunu bütün hayatı kahretti.geldiğimiz şu evre de pahalılık bir betondaymış algısı tam bir sahtekarlık örneğidir.aslında betondan daha fazlası pahalılık hayatımızın her anında bizi rezil rüsva kıldı.buna sebep olanlara ve keyfince bilim dururken kanaate göre ekonomiyi maffedenlere ve deprem sonrası bilimsel bir çalışmayla evlerin onarım güçlendirme işleri uygun maliyete ve bilime uygun şekilde mümkün olabilecekken bizi kışa rezil bir şekil de vardıranlara lanet olsun.lanet olsun ki liyakatsizler tarafından bir gün düşmana gerek kalmadan içten içe çürüyüp yok olacağız.

Bozo 44 22 Ekim 2023 21:21

Mehmet çınarin kardeşi mevada Rezidans adı altında eski kız öğrenci yurdunu otel gibi yapmış fahiş fiyatlarla kiraya veriyor acilen devlet denetleme li

Mehmet sahin 22 Ekim 2023 11:22

Öznur çalık hanım efendinin yokluğunu yaşıyoruz. Onu en kısa zamanda büyüksehirde görmek istiyoruz. Halen yapılmakta olan konutlarda c30 yerine c9 dökülen binalar var bunlar kontrol mühendisleri bu rapor ettiği halde müteahit evleri bitirdi. Bakanlığa kadar iletilen bu konuda gürkan beyin sesi çıkmıyor. Öznur hanım olsa o evleri aynı gece söker atardı

Mehmet şahin 22 Ekim 2023 11:07

Sayin gürkan Beton fiyatları 1300 1350 tl iken 2800 3000 tl fiyatlara yükselten senin yesilyurt belediye başkanın çınarlar betonun sahibi mehmet çınara karşı neden sessiz kaliyorsun. Konunun vahameti cumhurbaşkanımıza kadar iletilmişken kendiside bu konuda hassasiyet göstermektedir. Mehmet çınarın haksız kazancindan kâr payını var. Yada farklı bir menfaatinmi var. Bunların hiç biri yoksa susarak örtbas etmeye neden çalışıyorsun. Peki bi sorum daha olacak. Özellikle yıkık ağır ve orta hasarlı binalardan kacına çınarlar beton tedarik etti. C30 c40 diye verdiği betonlar neden karot numulerinde c9 c17 arası çıkıyor. Ve halen yapılmakta olan deprem konutlarında c30 beton dökülmesi gereken yerlerde bazı konutlarda c9 döküp evieri tamamladıklarını bakanlara kadar iletilmisken senin haberin yokmu neden müdahale etmiyorsun

Vehip Marangoz 22 Ekim 2023 04:37

Bende bir hazır beton cu olarak şunu söylemek istiyorum.beton fiyatlarının maliyeti 1500 veya 1600 dır satışı ise 2000 geçmemeli kesinlikle.biz c30 betonu 1900 c25 betonu ise 1800 satıyoruz ve KDV dahil fiyatlardır

Erdoğan 21 Ekim 2023 19:53

Başkan sana helal olsun deriz ama sizin yavru başkan işine taş koyma ayağını kaydırır bodur fetonun eski dostları. dimedi dime

Ali bey 21 Ekim 2023 18:18

He düşecek bizde inandık şimdi adamlar 3 bin 800 satıyor baskan 2 ye mi satacak

Bakmadan Geçme