Malatya'da besilik dana ve ekipman dağıtıldı

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da, depremlerden zarar gören üreticilere besilik dana ve makine ekipman desteği verildi. Desteklerin verildiği törene katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, çiftçilere teşekkür ederek 'İyi ki varsınız. İyi ki üretmeye, iyi ki çiftçilik ve tarım yapmaya devam ediyorsunuz' dedi.

Asrın felaketini yaşayan ve bu depremlerden en çok hasar alan iller arasında olan Malatya'da depremzede üreticinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla besilik dana ve makine- ekipman desteği verildi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Malatya Şube Başkanı Ergül Günaydın, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği İhsan Akın ve çiftçilerin katıldığı programda konuşan Vali Ersin Yazıcı, çiftçilere teşekkür ederek, "İyi ki varsınız. İyi ki üretmeye, iyi ki çiftçilik ve tarım yapmaya devam ediyorsunuz" ifadesini kullandı.

Malatyalıya yakışanı yapıyorsunuz

Çiftçileri ayakta dimdik ve geleceğe de umutla bakan gözlerle görüyor olmaktan mutluyum diyen Yazıcı, "Malatyalıya yakışanı yapıyorsunuz. Büyük bir afet yaşadık hayat devam ediyor. Hayat devam ederken de olmazsa olmazların başında tabii ki gıda ve hayvansal üretimler geliyor. Yaşamı devam ettirebilmemiz için tarım ve hayvancılığı da sürdürmek mecburiyetindeyiz. Bunu da siz değerli çiftçilerimizle birlikte yapacağız. Bunu yaparken bu üretime devam etme mecburiyetini yerine getirirken tabii ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm kurum ve kuruluşlarıyla özellikle de Tarım ve Orman Bakanlığı eliyle sizlere bu üretimde kolaylık sağlamak, destek vermek, moral vermek adına hayvan dağıtımından güğüm dağıtımına aklımıza gelen gelmeyen sayamadığımız, saydığımız bütün ekipmanlar noktasında ve bakanlığımız tarafından uygulanan çok sayıda çiftçiyi destekleyen, hibeler, krediler, teşviklerle yolumuza devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Etin ve sütün en kalitelisini üreteceğiz

Yaşanan afetlere rağmen en kaliteli üretimi yapılması gerektiğini işaret eden Yazıcı, "Bütün dünyaya, insanlığa ispatlayacağız. İnsanlığımızla ilgili zaten bütün dünya biliyor ki bu büyük millet aman dileyen, yardım dileyen herkese herhangi bir ayrım yapmaksızın yardım etti, yardım etmeye de devam ediyor. Biz asla çocukları katletmedik. Biz asla bugün İsrail'de Gazze'de yaşandığı gibi masumlara dokunmadık. Ve dokunmayacağız. Ama tarihte olduğu gibi dünyanın da ihtiyacı olduğunu değerlendirdiğim büyük Türk devletinin şimdi Ayakta olabilmesi için, mazlumlara yardım edebilmesi için, kıymetli çiftçilerim, ürettiğiniz her şeyin en kalitelisini yapacaksınız. Etin, sütün, bilumum ne üretiyorsanız, Türk çiftçisine yakışır bir şey. Bu büyük devletin bir ferdi olarak en kalitelisini üreteceksiniz. Herkes yaptığı işin en iyisini yapmaya gayret edecek. Bu gayretin içerisinde olduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle biz bütün dünyaya örnek gösterilir bir millet ve devlet olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İyi ki varsınız

Köylü çocuğu olduğunu açıklayan Yazıcı, "Eğer Allah sağlık verir, emekli olursam Düzce'de de o köyde büyüdüğüm köyde evimi yapıp yerleşmeyi, yaşamayı düşünüyorum. Çiftçilerimize bu işi yaptıkları için müdür bey de bahsetti. Birçok insan birçok genç daha doğrusu. Çiftçilik yapmak istemiyor. Burada bu işi devam ettiren çiftçilerimize huzurlarınızda Bu program vesilesiyle sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İyi ki varsınız. İyi ki üretmeye, iyi ki çiftçilik ve tarım yapmaya devam ediyorsunuz. Biz de Tarım Bakanlığı olarak, valilik olarak Tarım İl Müdürlüğü olarak, birlikler olarak tüm kurum ve kuruluşlar olarak sizin yanınızda olduğumuzu, size destek verdiğimizi ve her daim birlikte olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Bir ve beraberiz. Sizin yanınızdayız. Sizin güzel üretimler yapmanız için her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Ben bir kez daha hem hayvanlarımızın hem ekipmanlarımızın siz değerli çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından besilik danalar ve ekipmanlar Vali Ersin Yazıcı ve Protokol üyeleri tarafından yetiştiricilere teslim edildi.

Yorumlar 3
Yaşar yağmur 30 Aralık 2023 22:31

Nerdeyse Bir yil olacak çadır alamadık hayvanlar telef oldu işletme mız yıkıldı nerde bu yetkili kurumlar

Yaşar 30 Aralık 2023 22:20

Deprem nedeniyle ölen 3 tane buzağılar verilmedi işletme boşaltıldı hayvanlarm dışarı da kaldı yetkililere bildirdim hiç sonuç alamadım ne çadır verildi nede ölen hayvanlar yetkililere duyurulur

Depremzede ciftci 30 Aralık 2023 13:42

Bunları kime neye göre veriyorlar. Depremde yem dağıttılar biz alamadık. Yeşilyurt ilçe tarımı aradik yine bir şey yoktu Alamadım.

Bakmadan Geçme