Malatya'da bahar bereketi: Tohumlar tezgahlarda, çiftçi tarlada….!

Havaların ısınmasıyla Malatyalı çiftçiler bahçelerine akın etti. Karpuzdan domatese birçok sebze ve meyve tohumu tezgahlarda yerini alırken, 25 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Özellikle çilek, domates ve biber gibi çeşitlere yoğun talep olduğu belirtiliyor.

Malatya'da baharın yüzünü göstermesiyle birlikte tarım arazilerinde canlılık başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte hem kırsal kesimde hem de şehir merkezine yakın bölgelerde çiftçiler, sebze ve meyve ekimi için kolları sıvadı. Karpuz, kavun, domates, çilek, salatalık, marul, biber, patlıcan ve bezelye gibi yazlık ürünlerin tohumları toprakla buluşmaya hazırlanıyor.

Battalgazi ilçesi Turgut Temelli Caddesi esnaflarından Ahmet Mutlu, bu yıl ekim sezonunun biraz gecikmeli başladığını ifade ederek, 'Malatya'da havalar geç ısındığı için vatandaşlar başlangıçta tohum almakta tereddüt etti. Ancak şimdi piyasa hareketlendi ve sebze ile meyve tohumlarına talep arttı. Tezgahımızda karpuzdan reyhana kadar her türlü tohumu bulmak mümkün' dedi.

Tohum paketlerinin adet fiyatının 25 TL olduğunu belirten Mutlu, özellikle çilek, domates, biber, fasulye, dereotu, salatalık, tıska ve maydanoz gibi çeşitlere yoğun ilgi olduğunu vurguladı. Mutlu, 'Yaz mevsiminin müjdecisi olan bu ekim dönemiyle birlikte Malatya'da tarım sezonu resmen başladı. Kırsaldaki vatandaşlarımız kendi ihtiyaçlarını karşılamak için küçük bahçeler kurarken, bazı üreticilerimiz de fazla ürünlerini pazarda satarak ek gelir elde etmeyi planlıyor' diye konuştu.

Öte yandan Ahmet Mutlu, son zamanlarda 'tıska' olarak bilinen ve kilosu 100-120 TL civarında alıcı bulan nadir yerel tohumların da dikkat çektiğini sözlerine ekledi. Malatya'da baharın bu hareketliliği, hem çiftçilerin umutlarını yeşertiyor hem de yaz aylarında sofraları süsleyecek taze ürünlerin müjdesini veriyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme