Malatya'da Asistan Hekimlerin Feryadı: Ek Ödemelerde Adalet Yok

Malatya İnönü Üniversitesi'nde görev yapan asistan hekimler, ek ücret ödemelerinde yaşanan haksızlıkların düzeltilmesi talebiyle bir araya geldi. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği önünde yapılan basın açıklamasında, Hekimsen Temsilcisi Dr. Nimet Ergün, ödemelerdeki adaletsizliklerin giderilmemesi halinde hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde görevli asistan hekimler, ek ücret ödemelerinin düzeltilmesini talep ederek önemli bir adım attı. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Hekimsen Temsilcisi Dr. Nimet Ergün, yaşanan haksızlıklara dikkat çekti.

"Toplantı Taleplerimiz Göz Ardı Edildi"

Dr. Nimet Ergün, yaptığı açıklamada, “Konuya ilişkin daha önce gerek sendika üzerinden gerek şahsımız tarafından ilgili idari makamlardan defaatle toplantı talep edilmiş fakat sonuç almak şöyle dursun, toplantı taleplerine çoğu zaman dönüş dahi yapılmamıştır. Bu durum biz asistan hekimleri çözüme yönelik hukuki adımlar atmaya sevk etmiştir” dedi. Ergün, Yükseköğretim kurumlarında döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemelere ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliklerin, üniversite hastanelerinde çalışan hekimlerin ödemelerinin Sağlık Bakanlığı'nda çalışan hekimlerle eşitlenmesini amaçladığını ancak bu değişikliklerin uygulanmadığını belirtti.

"Ödemelerde Uygun Düzenlemeler Yapılmaması Halinde Hukuki Yollara Başvuracağız"

Genel bütçeden ödenen sabit ek ödemenin doğrudan ilgilisine verilmesi gerektiğini ifade eden Ergün, “Dolayısıyla bu durum üniversitenin karına, hak sahibi biz hekimlerin ise zararına bir sonuç doğurmaktadır” diye konuştu. Ergün, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu'nun ilgili maddesine dikkat çekerek, üniversitelerin ödeme yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı eş seviyedeki hekimlerle karşılaştırma yapmadan ödemelere devam edildiğini belirtti.

"Ek Ödemelerdeki Hukuksuzluklar Nedeniyle Tercih Edilmiyoruz"

Dr. Ergün, 6 Şubat depremleri sonrası Malatya'nın zaten dezavantajlı durumda olduğunu, ek ödemelerdeki hukuksuzluklar nedeniyle tercih edilmediğini ve asistan hekim sayısının giderek azaldığını vurguladı. Konya Selçuk Üniversitesi'nde açılan davalarda haklılıklarının ortaya çıktığını ve geriye dönük ödemeler yapıldığını belirten Ergün, kamu denetçiliğine yapılan başvurularının da lehlerine sonuçlandığını ancak düzeltilmeyen ödemeler üzerine dava yoluna gittiklerini söyledi.

"Hukuki Yollara Başvuracağız"

Dr. Nimet Ergün, asistan hekimler olarak hukuka aykırı olarak yapılan ek ücret ödemelerinin düzeltilmesini talep ettiklerini belirterek, “Ödemelerde uygun düzenlemeler yapılmaması halinde hukuki yollara başvuracağımızı ve hukuken tanınan eylemlerimize devam edeceğimizi de açıkça belirtiyoruz” dedi.

İnönü Üniversitesi'nde görev yapan asistan hekimlerin talepleri, sağlık çalışanlarının yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekiyor ve çözüm bekliyor.

Bakmadan Geçme