Malatya'da 500 Konut Daha Teslim Edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da 6 bin 100 konut dağıttıklarını ilerleyen zaman içerisinde 500 konutun daha hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerel seçim hazırlıkları kapsamında Malatya'da miting düzenledi. Mitingde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde 400 bine yakın hak sahibi olduğunu belirterek, "Evlerini de iş yerlerinde yapacağız. 307 bininin inşaatına başladık. Diğer kalan kısımlarda da, köylerde de herkesin hakkını Allah'ın izniyle teslim edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın Malatya'da yaptıklarımıza da sizler şahitsiniz. Sadece merkezde değil, Doğanşehir'de de, Akçadağ'da da hasar olan her yerde inşaatlarımız devam ediyor. Şu anda bizim bakanlık olarak binden fazla şantiyemiz var. 4 bin 333 köyde inşaatlar yapmaya devam ediyoruz. Dile kolay, yapıyoruz Elhamdülillah. Ve burada da 6 bin 100 konutu dağıttık. İnşallah önümüzdeki günlerde 500 konut daha dağıtacağız. Sonra da her ay konutları dağıtmaya devam edeceğiz" dedi.

50 Bin Konutun İnşaatı Devam Ediyor

Rezerv alanlarda inşaatların devam ettiğini aktaran Özhaseki, "Merkezde yaptıklarımızı da sizler görüyorsunuz. Valiliğin karşısı ve arka tarafındaki mahallede. Bizim Yeni Cami civarındaki merkez çarşımızda. Yani Bakırcılar çarşısı, Kuyumcular çarşısı, Kasaplar çarşısının olduğu yerdeki yirmi iki tane esnafımızın bulunduğu yerde inşaatlarımız hızla devam ediyor. Biraz zorluğumuz oralarda şuydu. Daha önceden rastgele yapılmıştı. Ama şimdi zeminlerini hesapladık. Oralarda binlerce fore kazık çakarak yapıyoruz. Yani zeminde en alt taraftaki sert zeminleri buluncaya kadar fore kazık yapıyoruz. Sonra üzerine zemini artı 2 gibi depreme dayanıklı Allah'ın izniyle bir daha hiç olmaz ama 8-9 şiddetinde bile olsa bir deprem yıkılmayacak dükkanlar yapmaya devam ediyoruz. İnönü caddesi üzerindeki faaliyetlerimizi sizler görüyorsunuz. Yeşilyurt'ta, Battalgazi'de binlerce konut yapmaya devam ediyoruz. Şu anda toplam 50 bin civarında konutun inşası devam ediyor. İş yerlerimiz 10 bin civarında devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Deprem Üzerinden Siyaset Yapmayın

Evlerin inşaatını bitireceklerini vurgulayan Özhaseki, "Hak edene veririz. Onlara da dönüp deriz ki kardeşim bize hakkınız helal mi? Evet, helal olsun deyinceye kadar çalışacağız. Hiç endişeniz olmasın bundan. Bizler böyle gayret ederken birileri de çıkıyorlar geriden. "Nerede yaptığınız evler? Kime veriyorsun. Yüzde yüz akrabalarınıza dağıtıyorsunuz." Koca koca genel başkanları emin olun böyle söylüyorlar. Ama onlara seslenip diyorum ki görmek istiyor musunuz? Gelin yanınıza düşeceğim. Şantiye şantiye gezdireceğim sizi. Hadi gelin ama hiçbiri gelmiyor. Yahu kardeşim hiç değilse deprem üzerinden siyaset yapmayın. Ne olur acılı insanların üzerinden siyaset yapmayın. Bu kirli dilinizi çekin bu insanların üzerinden" ifadesini kullandı.

Özel Haber
Yorumlar 1
Ha gayret 07 Mart 2024 10:18

Yav he hee Ankara dan herşey çok güzel görünüyor .Malatya halı hergün Medine hurması ejder meyvesi yiyor manda yoğurdu yla besleniyor dört dörtlük evlerde oturuyor .Rahat batıyor bu millete .yediği önünde yemediği ardında .nankörler daha ne istiyorsunuz dörtdörtlük hayatımız var

Bakmadan Geçme