Malatya'da 5 Bin Yeni Trafik Levhası

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında 870 bin metre yol çizgi çalışması gerçekleştirerek yaya ve sürücü güvenliğini artırdı. Şehrin farklı noktalarına 5 bin yeni trafik levhası yerleştirildi.

TAKİP ET

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehirde yaya ve trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla kapsamlı bir yol çizgi ve işaretleme çalışması başlattı. Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 2024 yılı boyunca toplam 870 bin metre yol çizgi çalışması gerçekleştirildi. Bu süreçte 70 ton yol boyası kullanılarak ana arterler, okul önleri ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde 320 yeni yaya geçidi oluşturuldu. Ayrıca 70 adet "önce yaya" figürü ile yaya güvenliği pekiştirildi.

Trafik güvenliğini artırmak amacıyla şehir genelinde 5 bin yeni trafik levhası yerleştirildi. Yeni açılan yollar ve grup yollarında da çalışmalar sürerken, yaya geçitleri, refüjler, kavşaklar ve diğer ikaz levhaları yenilendi. Belediye, bakım ve onarım faaliyetlerine aralıksız devam ederek Malatya halkına daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlamayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme