Malatya'da 3 yıldır süren sorun 3 ayda çözüldü!

Malatya'nın Yazıhan ilçesi Koşar Mahallesi'nde 3 yıldır süren su sorunu 3 ayda çözüldü. 132 metre derinliğinde açılan kuyudan saniyede 3 litre su elde edilmeye başlandı.

TAKİP ET

Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Koşar Mahallesi'nde yaşanan içme suyu sıkıntısı sona erdi.

Mahallede yapılan sondaj çalışmaları sonucunda 132 metre derinlikte su kaynağına ulaşıldı. Saniyede 3 litre su veren bu kaynak sayesinde mahalle sakinleri artık susuzluk sorunu çekmeyecek.

Yazıhan Koşar Mahalle Muhtarı Nihat Karaca, 3 yıldır yaşanan sorunun 3 ayda çözüldüğünü belirterek şunları söyledi:“3 yıldır köyümüzde su sıkıntısı çekiyorduk. Sağ olsunlar, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun. 3 ay gibi kısa bir süre de ihtiyaçlarımıza cevap verdiler. Bu konuda köyümüzün büyük bir sıkıntısını gidermiş olduk. Saniyede 3 buçuk litre gibi su ihtiyacı gideriliyor şu anda. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Mahalle sakinlerinden Mehmet Karaca ise “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum. MASKİ'nin yıllardır sürdürdüğü tanker ile su çekmesi sıkıntısını giderdikleri için mutluyuz. Bugün bu suyun burada akması benzetmek gibi olmasın bir damla zemzem suyunun bize gelmesi gibidir. Hepinizin ellerine ayaklarına sağlık. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'de geçmiş de Özel İdare Genel Sekreteri iken çalışmalarında başarılı olduğunu daha önce de görmüştük. Burada da gördüğüm gibi inşallah kısa zamanda suyumuz bağlanıp temiz bir su içmeyi temenni ediyoruz. Allah razı olsun” ifadelerini kaydetti.

Bakmadan Geçme