Malatya Çarşısı İçin Geri Sayım..! Son Rakamlar Açıklandı! Çarşının Bitmesine Kaç Blok Kaldı...

Deprem bölgesi Malatya'da, çarşı merkezinin yeniden inşası için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, 70 bloğun kazısının tamamlandığını ve 26 bloğun temelinin atıldığını belirtti.

Depremin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'da, kent merkezinin yeniden ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, çarşı projesinde gelinen son noktayı değerlendirerek, "Malatya kent merkezindeki çarşı projemiz devam etmekte. Projede toplam 5 bin 76 bağımsız bölüm üretilecek. Gelinen noktada 99 bloktan oluşan inşaatın 70 bloğun kazısı yapıldı, 26 bloğun temeli atıldı ve inşaatlar yükseliyor. Kent mimarisine uygun bir şekilde inşa edilen projede çalışmalar hızla devam etmektedir" dedi.

Başer, deprem sonrası hızlı bir toparlanma sürecine giren Malatya'nın çarşı merkezini en kısa sürede ayağa kaldırma kararlılığında olduklarını belirterek, projelerin bütüncül bir yaklaşımla yürütüldüğünü vurguladı. Hem kalıcı konut ve köy evleri projeleri hem de kent merkezinin yeniden inşası için yoğun bir çalışma sürdürülüyor.

Bakmadan Geçme