Malatya Büyükşehir, Yeniden Refah'a mı verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Fatih Erbakan'ın, İstanbul, Ankara ve İzmir için verilecek destek karşılığında Malatya Büyükşehir Belediyesini istediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan dün 50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti. Erbakan'ın yerel seçim için AK Parti'ye İstanbul, İzmir ve Ankara'da destek verebileceklerini söylediği ancak bunun için bir şart sunduğu öğrenildi. AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi'ni büyükşehirlerden birinde desteklemesini şart koşan Erbakan ile Erdoğan'ın görüşmelere önümüzdeki süreçte de devam etmeleri bekleniyor.

Haberlercom'da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti Genel Merkezi'nde dün yaklaşık 50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti.

Erdoğan Yerel Seçim İçin Destek İstedi

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul, Ankara ve İzmir için destek istediği ancak Erbakan'ın bu destek için bir şart sunduğu öğrenildi.

Erbakan'ın Tek Bir Şartı Var

Yerel seçimde İstanbul, Ankara ve İzmir için destek verebileceklerini belirten Erbakan'ın AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi'ne büyükşehirlerden birinde destek vermesi halinde konuyu parti yönetimine söyleyeceği aktarıldı.

Erbakan, Malatya'yı işaret etti

Erbakan'ın AK Parti'den oy potansiyellerinin yüksek olduğu Bursa ve Malatya gibi illeri işaret ettiği kulislere düşen bilgiler arasında. Malatya'da Büyükşehir Belediyesi için Ak Partili isimlerin çekişmesi ve Refah Partisinin elinin aday tarafında güçlü olarak değerlendirilmesi Malatya'yı öne çıkaran durum olarak görülüyor.

Görüşme trafiği devam edecek

Erdoğan ile Erbakan'ın konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde yeni görüşmeler yapabileceği de ifade ediliyor.

Yorumlar 4
Müslüman 14 Aralık 2023 08:46

Hadi inşallah verirler

Kerbekli 13 Aralık 2023 17:01

Süper olur

kiremit 13 Aralık 2023 16:20

Pazarlık kısmı doğru ama büyükşehir için değil yeşilyurt için yeniden refah yeşilyurt da adayını neden açıklamadı sence?

Malatyalı 13 Aralık 2023 15:47

Bir kaç gün önce twet atmıştım bu konuda pazarlık var

Bakmadan Geçme