Mahkeme kararı sonuçlanmamış binayı yıkacaklar

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da, mahkemeye taşınan hasarlı binaların, mahkeme sonucu beklenmeden yıkımına karar verildiğini iddia eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

6 Şubat'ta meydana gelen ve ‘Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Malatya'da yıkım çalışmaları sürüyor. Kimi konut sahipleri de binalarının hasar durumuna itiraz ederek durumu bölge mahkemelerine götürdü. Yeşilyurt ilçesi, Bostanbaşı Mahallesinde 104 dairelik Seyri Malatya sitesi sakinleri, hasar tespitine itiraz ederek durumu yetkili mahkemeye taşıdı. Ancak site sakinleri, mahkeme kararı sonuçlanmadığı halde valiliğin yıkım kararı aldığını ve yıkımın 14 Eylül'de gerçekleşeceğini iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Elimizde yazı olduğu halde yıkım kararı alınmış

6 Şubat depremlerinde hasar alan siteleri, iki büyük üniversiteden mühendislere incelettiklerini belirten site sakinleri, “Seyri Malatya, evlerimiz mahkemeye verildi ama valilik kararıyla yıkım kararı alınmış. Eylül'ün 14'ünde yıkılacak ama mahkeme devam ediyor. Mahkeme devam ederken yıkım yapılacak. Mahkemenin sonucunda belki yıkılmayacak. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden ve Gazi Üniversitesi'nden mühendisler binayı incelemek için geldiler. Evlerin orta hasarlı olduğu ve yıkılmaması gerektiğine dair raporları var. Bunları da mahkemeye sunduk. Mahkeme bunlara bakacak, belki orta hasara çevirecek. Bu kararlar beklenmeden, elimizde yazı olduğu halde yıkım kararı alınmış bu çok garip” şeklinde konuştular.

Evlerde eşyalar var

Evlerinin tekrar onarılabileceğini vurgulayan site sakinleri, mahkeme süreci bitmeden yıkımın yapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Evlerimiz onarılabilir, hatta fiyatta verdiler ama buna rağmen yıkım kararı alındı. Normalde yıkımın mahkeme sürecinde uzatılması lazım. Bizim evlere mahkeme sonunda sorun yok denildiğinde biz ne yapacağız? Bizden özür mü dileyecekler. Evlerin çoğunda henüz eşyalar var. 104 daireden 8'i boşaltılmış. Bu binanın 22 tanesinde hala içeride eşya var. Valilik bize bildirmemiş. Bizim binanın yıkım kararı sağda solda dolaşıyor ama bize herhangi bir bilgi gelmedi. Tebligat yok. Yıkımcılar günü geldi mi kim gelirse yıkıp geçiyormuş. Hiçbir bilgi yok. Adamlar gelip yıkıp gidiyor. Bizimkiler de yıkım kararını şans eseri görmüşler.” dediler.

Yorumlar 9
Teklif 04 Eylül 2023 19:38

Vakıfbank’ın ağar topar yıktılar bitişiğindeki çamaşırcı önden görünüşü başka, ama arka şemsiye sokaktan görünüşü resmen topal. Yıkamıyorlar.

SELÇUK 02 Eylül 2023 09:23

Bem o sitede oturuyordum, haber yalan, kimsenin mahkemeye gittiği yok, sadece müteahhit özcan polat mahkemeye gitti, kendisini kurtarmak için,

Gözde Vizyon 01 Eylül 2023 16:38

Kiracılar, tayini çıksın veya kira ve taşınma bedeli alsın diye itiraz ederler, iki kere hafif hasar alan binayı orta hasara çeviren kuş beyinli görevli çekip memleketine gitti ama profesyonel bir ekibe yaptırılan performans analizi sonucu tekrar hafif hasarlı olduğu tespit edilen binamızın doğalgazı kesildi.48 daire mağduruz . Sapasağlam bina belki de yıktırılacak ,bunun vebali kimden sorulacak. Mahkemenin sonucu ne zaman belli olacak biz soğuktan donduktan sonra mı, yazık...

Fevzi_44 01 Eylül 2023 16:21

Onarır satarız onarız kiraya veririz! Bilgenparkta da bunun hayalini kuran çok,diğer sitelerde de. Umarım devlet bunun kapısını açmaz. Hafızası zayıf bir milletiz canımızı kurtardık diye sevinenler mal kurtarma derdine düştü. Çabuk unutuyoruz

Avni 01 Eylül 2023 15:56

Dörtyol da uygun Avm in olduğu leblebici sokağının girişinde prof. Saraçoğlu satış ofisinin olduğu yedi katlı bina bayramdan hemen sonra ağır hasarlı olduğu için kırmızı yıkım kararı asıldığı halde hiçbir müteahit yıkmıyor devlet de etrafındaki sağlam olarak iş yapan ve evlerinde oturan vatandaşlara müteahhitin vereceği zarar için talebimizin olmayacağına dair imza verirsek hemen yıkacağını aksi halde yıkımların sonunu bekleyeceğimizi bize bizzat görüştüğümüz vali yard.YİKOP Başkanı Mehmet öz söylemiştir Dörtyolda çay ocakları Alışveriş merkezi uygun avm in üzerinde eğitim merkezi sokağın içinde bujiteri ve lokantalar vardır bu bina insanların can güvenliğini tehtid etmektedir sizin site kimin can ve mal güvenliğini tehdit ediyorki bu kadar acele ediyorlar

RIDVAN 01 Eylül 2023 14:23

Hakim bey apartmanın da göz önüne alın sayın ev sahipleri. Zaten valilik orta hasarliları da yıkacağız diye karar almış. Hakim bey apartmanı 80 kişiye mezar oldu. Oradaki bir ev sahibine orta hasardan az hasarlıya mahkeme kararı aldırmıştı.

Malatyalı sefil bilo 01 Eylül 2023 14:20

Seçimde yaparsa bunlar yapar diye koşa koşa sandığa gidilirse. En iyisini bunlar yapar şimdi Öküzün etini bekleyenler Boynuzunu tadıyor. Ellerine sağlık.

Cumali 01 Eylül 2023 12:30

Hasar tesbiti ne zabıta gıda mühendisi ne yaptırırlarsa böyle olur

Malatyalı 01 Eylül 2023 10:56

Ülke muz cumhuriyetine döndü

Bakmadan Geçme