Mağduriyetler giderilmeli

Eğitim Gücü Sen Malatya İl Başkanı Murat Şahin, okulların açılmasıyla deprem bölgesi Malatya'da göreve çağrılan öğretmenlerin, barınma sorunun giderilmediği için mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Eğitim Gücü Sen Malatya İl Başkanı Murat Şahin, depremzede öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirterek,“ İlimizde 24 Nisan itibariyle okulların açıldığını, barınma sorunları çözülmeden Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenleri göreve çağırdığını, ancak halihazırda öğrencilerimizin büyük bir kısmının farklı şehirlerimizde eğitim öğretime devam ettiğini bu nedenle alınan bu kararın öğretmenlerimizi çaresiz bırakmaktan başka bir işe yaramadı. Özel kurumların; kendi personellerine ivedilikle barınmaları için konteyner hazırladıktan sonra göreve çağırdığını ancak il müdürlüğümüzün aynı şartları maalesef öğretmenler için oluşturulmadığını görmekteyiz” dedi.

Deprem sonrası dile getirilen şartsız tayin hakkının verilmesini gerektiğini de dile getiren Şahin, “ Depremzede öğretmenlerimizin yaşadıkları travma unutulmamalı, ilimizde eğitim öğretim gönüllü öğretmenler ve yapılacak olan öğretmen atamasında gerekli kontenjan desteğiyle devam ettirilmelidir. Yeni atanacak olan 45 bin meslektaşımız hemen göreve başlatılarak süreç daha sağlıklı bir şekilde yürütülmelidir. Milli Eğitim Bakanlığına, deprem sonrasında sürekli dile getirdiğimiz ve talep ettiğimiz “Şartsız Tayin Hakkı” bir an önce verilmeli ve öğretmene tekrar tekrar travma yaşatılmamalıdır” şeklinde konuştu.
Şahin, öğretmenlerin fedakarlık yaptığını ve tüm olumsuzluklara rağmen görevini yapmaya gayret gösterdiğini söyledi.

Öğretmenlik mesleği kutsaldır

Depremin yaralarını hep birlikte sarılacağının vurgulayan Şahin, “ Kentimiz yaralı, hepimiz depremzedeyiz, yaralarımızı birlikte saracağız. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını tüm meslektaşlarımız bilmekte ve üstüne düşen vazifesi için gereken fedakarlığı yapmakta, tüm olumsuzluklara rağmen görevine gelmeye gayret göstermektedir. Bu fedakarlığı yapan öğretmenlerimizin en temel ihtiyacı olan barınma sorununun çözülmesi için bakanlığımızdan ivedilikle bir çalışma bekliyoruz. Ayrıca yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı evleri olanlar ile birinci derecen yakını vefat edenler ve birinci dereceden yakını tedavi görenlerin bu süreç içerisinde idari izinli sayılmalıdır. Alınacak her türlü karar da öğretmenlerimizin aile bütünlüğü göz önüne alınmalıdır. Sonuç olarak, ülkemizde yaşanan asrın felaketi ne ilk, maalesef ne de son olacaktır. Daha önce yaşadığımız felaketlerde, felaket bölgeleri öğretmenlerine tanınan haklar asrın felaketinde de Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve ilçelerden Nurdağı, İslahiye içinde sağlanmalıdır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme