Lüks aracı Çakır almış

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2021 yılı Sayıştay denetim raporlarında, belediyenin usulsüz araç alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Gürkan, araçların kendi dönemlerinde alınmadığını belirterek, 'Lüks araç, Ahmet Çakır döneminde alınan 2012 model Mercedes kamyonet, 10 senedir kullanılıyor. Öbür araçları iptal ettirdik, ilaçlama hizmet araçları olarak kullanıyoruz. Bunların hepsi geçmiş dönemde alınan araçlar' dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısının üçüncü oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Mazeret dilekçelerinin meclis üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler, görüşülüp karara bağlanırken, bazı maddeler ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyona havale edildi. Gündem Maddelerine geçilmeden önce İstanbul'daki hain saldırıyı meclis olarak kınadıklarını belirten Başkan Gürkan yaptığı konuşmada, “Dün İstanbul İstiklal Caddesinde meydana gelen menfur terör saldırısını meclis olarak kınıyor ve telin ediyoruz. 6 vatandaşımızın vefat ettiği ve 81 vatandaşımızın yaralandığı bu menfur saldırının arkasında olanları ve bu saldırıyı yapanları nefretle telin ettiğimizi, vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilediğimizi yaralı olan kardeşlerimizin de biran evvel sağlıklarına kavuşmaları için acil şifalar dilediğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Sayıştay 10 yıl sonra mı fark etti?

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısının üçüncü oturumunda Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılı Sayıştay Denetin Raporu meclisin bilgisine sunuldu. Sayıştay, 2021 yılı denetim raporlarında, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne temizlik işleri için alınan araçların başkanlık dahil çeşitli birimlerde hizmet aracı olarak kullanıldığını tespit etmişti. Sayıştay raporlarıyla ilgili konuşan CHP Büyükşehir Meclis Grup Başkanı Günnur Tabel, “Sayıştay raporlarıyla ilgili basına yansıyan bir ibare vardı. Büyükşehir Belediyesi temizlik işlerinde kullanılmak üzere 30 aracın alındığını ve bunların makam aracı olarak kullanıldığı yazıyor. Bununla ilgili bilgi verirseniz” diye sordu. Sayıştay'ın raporlarına ilişkin konuşan başkan Gürkan, alınan araçların hepsinin geçmiş dönemde alındığını, lüks araç olarak belirtilen aracın, 2012 model Mercedes kamyonet olduğunu aracın, 2009-2018 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Ahmet Çakır tarafından 2012 yılında alındığını savundu. Başkan Gürkan, Sayıştay denetçilerine belediye içerisinden rehberlik eden birilerinin olduğunu ileri sürdü.

Sayıştay'a rehberlik eden kim?

Tabel'in sorusuna yanıt veren Başkan Gürkan, “Gelen Sayıştaycı arkadaşlarımız özet raporda; mali disiplinde hiçbir şekilde taviz verilmediğini, faiz giderlerinin düşürüldüğünü, bütçe olarak da en iyi bütçeye sahip belediyelerden bir tanesi olduğunu yazmış. Lüks araç Ahmet Çakır döneminde kamyonet 2012 model Mercedes eski araç. 10 senedir kullanılan araç. Sayıştay'a rehberlik eden zevat var. Sayıştay bu tür şikayetleri doğru yazmak zorundadır. Bütçeyi bu kadar öveceksin, küçük bir şeyle de düşeceksin. Büyükşehir ve iller bazında makam aracı olmayan tek belediye başkanı benim. Bu tür hadiselerde memurlar kendilerini yetiştirirlerse bu tür şeylere prim vermezler. Yolsuzluk var bir de usulsüzlük diye bir kavram var. İdarelerde usulsüzlük olabilir. Gelen Sayıştay denetleyicilerinin bunu söyleyecekler. Gelen Sayıştay denetleyicilerine burada ne varsa çıkartın diyorum. Hepsi orada şahit artı rehberinizi doğru yapın. Bazı iş güzarlar iş olsun bir tane de eleştiri yazalım diye mantığı içerisinde. Bizde 10 sene önce çalışan minibüs, öbür araçları iptal ettirdik, ilaçlama hizmet araçları. Herkes görevini yetkisi muafiyetti içerisinde yapacak, Sayıştaycı da olsa İçişleri Bakanlığı denetimcisi de olsa. Günnur hanım size teşekkür ediyorum. Bunların hepsi geçmiş dönemde alınanlardır. Bu konuda meclisin bilgilendirilmesini, ilgili basın kuruluşuna da tekzip yazılmasını ifade etmek istiyorum” dedi.

Yorumlar 2
Selatin 15 Kasım 2022 06:36

Gurkan resmen bizle dalga geçmiş. 2012'de alınacak şimdi Sayistay açıklayacak yok daha neler

Aşagışehirli 14 Kasım 2022 22:52

Satışa bak ayipla biri çıkar benim haberim yoktu Almanya gidenlerden biri çıkar benden önce alınmıştı Sedat gibi liseyi çift dikiş bitiren biri belediyede müdür olursa Malatya nin Halide bu olur

Bakmadan Geçme