Lavaboyu törenle mi açacaklar?

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'nın Battalgazi İlçesinde geçici iş yerlerinde çalışan esnaflar, sorunlarının çözülmesini istiyor. Turgut Temelli Caddesinde konteyner dükkânlarda çalışan esnaflar, lavaboya ihtiyaçlarının olduğunu, çalıştıkları bölgeye konteyner lavabo tahsis edildiğini ancak kapının uzun zamandır kilitli olmasından dolayı lavaboyu kullanamadıklarını belirterek, lavaboyu törenle mi açacaklar? Diye sordular. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da binlerce iş yeri yıkıldı ve ağır hasar aldı. Dükkânı ağır hasar alan ve yıkılan esnaf, Malatya'nın farklı bölgelerinde kurulan konteyner çarşılara yerleşerek faaliyete başladı. Ancak esnaf, konteynerlerin eksiklikleri tamamlanmadığı için çalışmalarından verim almadıklarını, temel ihtiyaçları olan su ve lavabo ihtiyaçlarının öncelikli bir şekilde karşılanmasını istedi. Malatya'nın Battalgazi İlçesi Turgut Temelli Caddesi üzerinde konteyner dükkânda faaliyet gösteren esnaflar, lavabo ihtiyacının büyü sorun haline geldiğini, çalıştıkları bölgeye MASKİ tarafından konteyner lavabo getirildiğini ancak kapısının kilitli olmasından dolayı kullanamadıklarını söyledi.

Lavabo 2 haftadır açılmayı bekliyor

Cadde üzerinde çalışan esnaflar, lavabo olmadığı için büyük sorun yaşadıklarını ve gidecekleri herhangi bir yer olmadığını ifade ederek ,“ Bizim yaşadığımız en büyük sorun lavabo sorunu. Gidecek yerimiz yok. Hepimiz için zor ama kadın esnaflar için daha zor olacak. Buraya MASKİ kadın ve erkekler için lavabo getirdi ama 2 haftadır açılmasını bekliyoruz. Lavaboyu törenle mi açacaklar?” şeklinde konuştu.

Yorumlar 1
Ğıdo 20 Eylül 2023 23:02

Büyük projelerin bitim açılışını büyük başkanlar yapar.Siz anladınız ……

Bakmadan Geçme