Kurufasulye teşvik ediliyor
Doğanşehir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilçedeki kuru fasulye üretiminin yeniden canlandırılması ve eski günlere dönülmesi konusunda çalışmalar yapıyor.
Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, ilçedeki kurufasulye üretiminin yeniden canlandırılması için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Tanışık, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulan "Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli" kapsamında havza/ilçe bazında desteklenecek ürünler arasında yer alan Dermeson cinsi kurufasulye ekiminin desteklenmesi yer alıyor. Biz de bu konuda çalışmalar yaparak, üreticilerimizi teşvik etmek anlamında bilgilendirme çalışmalarına başladık. Yaptığımız mahalle gezilerinde konuyu üreticilerimize anlatıyoruz” dedi.
Üreticileri yönlendiriyoruz
Tanışık, “Bilindiği gibi, 1990 yılına kadar Erkenek, Kurucaova, Sürgü başta olmak üzere ilçemizin hemen hemen her yerinde yetiştirilen Kurufasulye üretimi yok denecek kadar azalmıştı. Bakanlık tarafından desteklenecek ürünler listesinde de yer alan Dermeson Kurufasulye üretimini yeniden canlandırmak istiyoruz. Destekleme kapsamında ilçemizde desteklenecek ürünler içerisinde arpa, buğday, kuru fasulye, nohut, yem bitkileri olmak üzere 5 ürün bulunmaktadır. Yılda ortalama 25 ton kuru fasulye üretilen ilçemizde yeniden eski günlere dönülmesini bekliyoruz. Bu nedenle kaymakamımız ve Gıda Tarım İlçe Müdürlüğü ile birlikte konuyu canlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.