Korona bizi sevdi
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, koronavirüsün Malatya'yı çok sevdiğini belirterek, bundan 1 ay önce günlük 20 vakaya rastlanan ilimizde, son 15 günde günlük vaka sayısının 500'e ulaştığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı, 17- 23 Ağustos tarihleri arasındaki Covid-19 rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, Malatya'nın son bir haftada büyükşehirler içerisinde, vaka sayılarının en çok arttığı ikinci il olması dikkat çekmişti. Artan vakalarla ilgili açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, artan oranların vatandaşı tedirgin ettiğini belirtti.
15 günde günlük 500 vakaya ulaşmış durumdayız
Yıldırım, aylardır dünyayı etkisi altına alan, hayatı adeta durma noktasına getiren Çin'in Wuhan kentinden yayılan koronavirüs Malatya'yı çok sevdiğini söyleyerek, "Bundan 1 ay önce günlük 20 vakaya rastlanan ilimizde son 15 günde günlük 500 vakaya ulaşmış durumdayız. Hakeza koronavirüsden dolayı vefat edenlerin sayısı haftalık 1-2 iken şimdi günlük 25-30 bandında vefatlar meydana geliyor. Tabi bu artan oranlar bizleri kendimiz, ailemiz ve halkımız adına ciddi düşündürüyor. Acaba ben de virüse yakalanacak mıyım tedirginliği ile hem maddi hem de manevi olarak yıpranıyoruz" diye konuştu.
Siyasiler virüsün yayılımını ve ciddiyetini dikkate almıyorlar mı?
Bu kadar sıkıntılı bir durum varken Malatya'daki yöneticilerin rehavetleri neye dayanıyor acaba? diye soran Yıldırım, "Malatya Büyükşehir Belediyesi şenlikler yapmaya başladı? Bunu hangi akılla yapıyorlar şaşıyoruz. Acaba Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Malatya'da yaşamıyorlar mı? Günde 500 vakayı görmüyorlar mı? Halka açık yapılacak olan bu tür aktiviteleri sağlık il müdürlüğüne danışamıyorlar mı? Sağlık İl Müdürü bu konuda niye sessiz kalıyor? Cumhurbaşkanımız; bizler artık Ömerleri arıyoruz dediği zaman meydanda görünmeyen siyasiler ne oldu da şimdi her gün halkın içine giriyorlar? Toplu şekilde aktiviteler yapıyorlar? Siyasiler virüsün yayılımını ve ciddiyetini dikkate almıyorlar mı? Acaba bir erken seçim mi var da bu siyasiler meydana çıkıyorlar? Kalabalık toplantılar, ilçe kongreleri acaba çok mu acildi de yapıldı? Bizler de kongrelerimizi bu süreçte yaptık ancak bu kadar kritik bir dönemde yapmadık. Hatta Akçadağ ilçe kongremizi yapmamız gerekirken halkımızın sağlığı adına Akçadağ kongremizi ileri bir tarihe erteledik. Peki, bu siyasiler bu konuyu bilmiyorlar mı?" şeklinde konuştu.
Çelişkiler vatandaşı düşündürüyor
Yıldırım, halkı sosyal mesafeye davet eden, gerekmedikçe çarşıya çıkmamaları konusunda tavsiyelerde bulunan siyasilerin halkı toplayıp kongreler toplantılar yapmaya başladıklarını, bu çelişkiler vatandaşı derinden düşündürdüğünü dile getirdi. Önceden Sağlık Bakanlığı tarafından ciddi tedbirlerin alındığı belirten Yıldırım, "Ancak bugün gelinen noktada virüse karşı ilk zamanlarda alınan tedbirleri bugün göremiyoruz. Özellikle ilimizde ciddi artış gösteren virüs hakkında Sağlık İl Müdürlüğü adeta üç maymunu oynayarak ciddi tedbirler almıyor. İl hıfzıssıhha kurulu şu an korona virüsüne karşı ne gibi önlemler düşünüyor? Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin virüsün pik yaptığı ilimizde bugünlerde yaptığı halkı bir araya getiren ve virüse davetiye çıkaran aktiviteleri yapmasına nasıl izin verdi, akıl mantık erdiremiyoruz. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak bugüne kadar asla bu halkın iradesiyle başa gelen yöneticileri çamur at izi kalsın mantığıyla eleştirmiyoruz. Bu iğrenç muameleyi bir defa kendimize yakıştırmıyoruz. Ancak bizler sadece bir şeylerin iyiye gitmesi adına yapılan yanlışlıkları yapıcı-onarıcı bir siyaset anlayışıyla hareket ediyoruz" dedi.
Taziyeler yasaklansın
Taziyelerin yasaklanmasını, selaların okunmasını isteyen Yıldırım, "İslam dininin en temel adetlerinden olan, tarihsel açıdan acımızda ve sevincimizde minarelerden yankılanan, kutsalımız olan selalarımız bugünlerde duyulmuyor. 15 Temmuz Demokrasi Zaferini kazanmamızdaki belki de en önemli etken olan, insanların meydanlara dökülmesine sebep olan adeta işaret fişeği görevi yapan selalarımıza ne oldu? Bugünlerde neden minarelerden sela seslerini duyamıyoruz? Malum salgın sürecinde bazı tedbir ve önlemler alınmasıyla beraber selanın okunmasının yasaklanması bizleri derinden üzmüştür. Bizler tanıdık veya tanımadık bir kişinin taziye selasını caminin minareleri den duyduğumuz zaman, ölümü hatırlayıp dünya hayatının geçici olduğunu, vefat edene rahmet dileyip bir fatiha okuyup ailesinin acısını yüreğinde taşıyan bir inancın sahibi bir milletiz. Buradan bu kararı alan yetkililere şu soruyu sormak istiyorum; Belediyelerin verdiği konserlerde bulaşmayan, her türlü eğlence etkinliklerinde bulaşmayan bu virüs, camilerden okunan selalar lamı bulaşacak ??? Türkiye olarak belki de halkımızın en çok maneviyata ihtiyacı olduğu bu kritik pandemi sürecinde taziyeler yasaklansın ancak selanın tekrardan okunmasından yanayız" açıklamasında bulundu.