Kimsenin yapamadığını Malatyalı cerrah yaptı
Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, kelebek hastasının umudu oldu. Kelebek hastası Sevilay Demirtaş'ın bacağındaki kanserli doku başarılı bir ameliyatla alındı.
Halk arasında Kelebek Hastalığı adıyla bilinen Epidermolizis Bullosa (EB), hastası olan Sevilay Demirtaş'a 6 ay önce kanser teşhisi konuldu. Bacakta Tümör Eksizyonu ameliyatı, olması için birçok hastane gezdiklerini belirten 26 yaşındaki Sevilay Demirtaş, doktorların, kelebek hastalığından dolayı ameliyat yapmaya çekindiklerini ve riski göze alamadıklarını söyledi. Ameliyat için çok doktor gezdiklerinin ifade eden Demirtaş'ın annesi Münire Demirtaş ise “Çok hastane ve doktor gezdik kimse bu riski göze alamadı. Reşit Hocamız, kimsenin yapamadığını yaptı" dedi. Ameliyatı gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Doktor Reşit Sevimli, başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yapılamayanı yaptı
Farklı hastanelerde doktorlara görünen Sevilay Demirtaş'a, ameliyatın çok riskli olduğu için, doktorların riski göze alamayacakları söylendi. Uzun araştırmalar sonucunda İnönü Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Doktor Reşit Sevimli'ye ulaştıklarını belirten hasta Sevilay Demirtaş, "Bana kanserli dokumun olduğu söylendi. Birçok hastaneye ve doktora gittim. Beni ameliyat edemeyeceklerini söylediler. Normal hastalar gibi olmadığımı daha doğrusu riskli bir ameliyat olduğunu ve korktuklarını söylediler. Reşit hocam sağ olsun, 3 hafta önce ameliyatımı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi ve ağrılarım hafifledi. Çok teşekkür ederim. Reşit hocam yapılamayanı yaptı” şeklinde konuştu.
Başarılı bir operasyon gerçekleşti
Operasyonu gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reşit Sevimli, "Hastamız Sevilay Demirtaş'ın bacağındaki tümörünü, başarılı bir operasyon ile temizledik. Sevilay ve Nurgül Demirtaş, kardeşler Epidermolizis Bullosa (EB), halk arasında sıklıkla bildiğimiz kelebek hastalığına maruz kalmış kızlarımız. Kız kardeşinde de yaralar mevcut ama herhangi bir kanser hikayesi yok. Fakat Sevilay kızımızın bacağında 6 aydır kanserli doku mevcuttu. Bu hastalığın üzerine binen bir kanser. Doku kanseri. Kendisine dayanılmaz acılara sevk ettiği için üniversitemizde, kliniğimizde bacağındaki bu tümörünü başarılı bir operasyonla aldık" diye konuştu.
Nadir bir hastalık
Kelebek hastalığının nadir bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Sevimli, "Çocuklarımız doğuştan yani genetik olarak otoimmün bir probleme maruz kaldıkları için sadece bacak anlamında değil, akciğer, böbrek, karaciğer gibi ve ortopedi anlamında da sürekli şişlikler, yanıklar, sürekli deri bozukluklarıyla karşı karşıya kalan hassas, narin, kelebek gibi çocuklarımız. Sevilay kızımızın hastalığı üzerine, hücreli dediğimiz kanser binmişti. Kızımızın tedavisini üniversitemizde başarılı bir ortopedik operasyonla sonlandırdık ve hastamızın yara bakımları için plastik bölümünüze devrettik. Orada tedavi alırsa sağlığına kavuşacak ve kanserinden kurtulacak ve olabildiğince normal olacak inşallah. Üniversitemiz ortopedi ve ortopedik onkoloji anlamında son on yıldır birçok hastamıza hizmet verebilmektedir. Hem onkoloji hastanemiz hem kliniğimizde yetişen değerli hocalarımız bu tarz zor ameliyat imza atmaktayız. Hastalarımızı sağlığına kavuşturmak için üniversitemiz bünyesinde olabildiğince faaliyet göstermeye çalışmaktayız. Yakınlarına ve Sevilay kızımıza tekrar çok geçmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.
Hakkını ödeyemem
Kelebek hastası Sevilay'ın annesi Münire Demirtaş, “Çok zor bir hastalığı var. 26 yıldır kelebek hastalığı konusunda ikizlerim tedavi görüyor. Son 6 aydır bacağında kanserli doku tespit edildi. Birçok sağlık kuruluşuna ve doktora başvurduk ama kimse kızımı ameliyata almak istemedi. Allah reşit hocamdan razı olsun bu ameliyatı yaparım dedi. Hocamız kimsenin yapamadığını yaptı. Reşit hocamın hakkını ödeyemem” dedi.