Kim engelledi!

Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, Ak Parti il teşkilatı ile bazı kurumların geçtiğimiz cumartesi günü bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, görüşmek kayısı üreticilerini görüştürmediklerini söyledi. Ayaydın, kayısıda yaşanan fiyat sorununu Cumhurbaşkanı iletmek istediklerini belirterek, 'Cumhurbaşkanımız ile yan yana gelsek Malatya'mız adına kayısımızla ilgili çalışmalarımızı, raporlarımızı verecektik fakat bizi görüştürmediler, ziraat odaları neden konuşturulmuyor' dedi.

Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, Ak Parti il teşkilatı ve bazı kurumların, geçtiğimiz cumartesi günü Malatya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, kayısı üreticilerini görüştürmediğini öne sürdü.

Ziraat Odaları neden konuşturulmuyor

Malatya'nın cumhurbaşkanını en güzel şekilde ağırladığını vurgulayan Ayaydın, “Ama gel gelelim biz ziraat odaları olarak gerek il teşkilatı olsun gerek diğer kurumlar olsun cumhurbaşkanımızla görüşme talebimizi ilettiğimiz halde bir türlü bize geri dönüş yapılmadı. Kayısımızla ilgili bu zamana kadar elimizden ne geldiyse yapmaya gayret gösterdik hiç kimseden hiçbir şekilde baskı altında kalmadan çiftçimiz için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık ama nedense kayısının ilk dönemlerinde o kadar sahibi varken kayısı artık satış durumuna geldiğinde bu sahipler daha hiç sesini çıkarmaz oldu hatta fiyat düşürmek için elinden geleni yaptılar. Biz ziraat odaları olarak hep buna karşı çıktık çiftçimizin ve üreticimizin yanında olduk bunu da cumhurbaşkanımıza iletmek için talepte bulunduk fakat bizi hiçbir şekilde cumhurbaşkanımızla yan yana getirmediler. Biz cumhurbaşkanımız ile yan yana gelsek Malatya'mız adına sadece kaysımızla ilgili çalışmalarımızı raporlarımızı verecektik fakat bizi görüştürmediler. Bu konuda kamuoyunda da çiftçide de yanlış algı oluştu konudan bilgisi olmayan insanlar cumhurbaşkanı ile görüşürken konuya hakim olan biz ziraat odaları nedense cumhurbaşkanı ile yan yana getirilemiyoruz. Ziraat Odaları neden konuşturulmuyor. Buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Sayın cumhurbaşkanım kaysımıza sahip çıkalım, kaysımız stratejik bir ürün fındık gibi incir gibi kaysımız da stratejik bir ürün dünya piyasasının %70'ini hakimiz ve her sene bu hakimiyetimizi de kaybediyoruz bu konuda kayısıyla ilgili bir çalıştay yapmamız lazım” diye konuştu.

Kayısıda belirsizlik var

Ayaydın, kayısıda her sene bir taban fiyat belirlenmesi gerektiğini dile getirerek, “Toprak Mahsulleri Ofisinin fiyat düştüğünde müdahale ettiğini biliyoruz. Fakat şu anda kayısıda belirsizlik var kayısının fiyatını sadece 5-6 tane tüccarın elinde değil de devletimizin elinde ya da bir komisyon aracılığıyla oluşturulmasını talep ediyoruz. Kayısı diğer ürünler gibi değil çok nazik ve gerçekten farklı bir ürün. Bu konuda Malatya çiftçileri ve Malatya Ziraat Odaları olarak talebimiz Sayın Cumhurbaşkanım kayısıda kan kaybediyoruz, ağaçlarımızı kesiyoruz buna acilen müdahale etmeniz lazım Malatya cumhurbaşkanımızı seviyor biliyoruz ki cumhurbaşkanımız da Malatya'yı seviyor acil olarak kayısıya ve kayısı fiyatlarına el atılması lazım” şeklinde konuştu.

Yorumlar 1
Malatyalı 25 Ekim 2022 13:54

Ziraat odalarının çabası emeğine sağlık sizden önce kayısıyı düşünecek çiftçiyi düşünecek 1 tane vekil yok mu?? Vekillerimiz nerede Yunus başkan elinden gelenin fazlasını yapıyor çiftçi için peki kim yanında kim arkasında ben inanıyorum ki 1 vekil yunus başkanla birlikte olsa Malatya 5 Malatya daha eder ama malesef Yunus başkan tek başına çaba gösteriyor Yunus başkan vekil mi olmalı???

Bakmadan Geçme