Kayıt altına alınsınlar
Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, motosikletli katı atık toplayanların sayısının hızla artıp kontrolden çıktığını belirterek, çöpleri etrafa saçmaları ve güvenlik zafiyetinin oluşması nedeni özellikle motosikletli kağıt toplayıcıların kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, son günlerde sayıları gittikçe artan özellikle Suriyeli göçmenlerden oluşan ''Motosikletli'' katı atık toplayıcıların kullandıkları ''Motosikletlerin'' plakasız ve kayıtsız olmaları güvenlik zafiyeti oluşturduğunu belirtti. Motosikletli katı atık toplayanların sayısının hızla artıp kontrolden çıkmasının beraberinde bir çok sorunu getirdiğini ifade eden Yiğit, “Çöplerden hiç bir hijyen kuralına uyulmadan, çöpleri etrafa saçmaları ve güvenlik zafiyetinin oluşması nedeni özellikle motosikletli kağıt toplayıcıların kayıt altına alınsın. Son günlerde sayıları gittikçe artan özellikle Suriyeli göçmenlerden oluşan ''Motosikletli'' katı atık toplayıcıların kullandıkları ''Motosikletlerin'' plakasız ve kayıtsız olmaları güvenlik zafiyeti oluşturuyor. Günde bir sokaktan azami 10'a yakın motosikletli katı atık toplayıcıları geçiyor. Hiç bir motosiklette plaka takılı değil, sahipli sahipsiz ne varsa alıyorlar. Kapıların önündeki plastik çöp kovalarını dahi götürüyorlar. Özellikle yazlık kullanılan boş evlere girip kapı ve pencerelerini söküp götürüyorlar” dedi.
Yüzlerce plakasız motosiklet var
Muhtar Yiğit, şikâyete gittiklerinde plaka ve isim istendiğini, plaka olmadığı için suçluların tespiti imkansız hale geldiğini dile getirerek, “İsim, plaka, adres, kayıt yok. Plakasız ''Motosiklet'' bir kazaya karışsa ve olay yerinden kaçsa tespiti nasıl yapılacak. Plakasız bir motosiklet trafik ekipleri tarafından kontrol sırasında yakalandığında motosiklet anında bağlanıyor. Ancak Malatya genelinde 100'lerce plakasız motosikletle katı atık toplayıcıları var. Bunlar hala plakasız bir şekilde sokaklarda dolaşıyor. Plakasız motosikletli katı atık toplayıcıların bu kadar rahat hareket etmemelerini, kullandıkları Motosikletlere plaka verilerek kayıt altına alınmaları gerektiğini belirten Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü. Katı atık toplayıcıların geri dönüşüm noktasında ekonomik katkısı muhakkak ancak kayıtsız ve plakasız araçlarla serbest bir şekilde dolaşmaları güvenlik zafiyeti oluşturuyor. İl Emniyet Müdürlüğümüzün acilen konu üzerinde bir çalışma yapması şehir genelinde ne kadar plakasız motosikletle katı atık toplayıcısı varsa öncelikle plaka verilmesi ve isim isim kayıt altına alınmasıyla birlikte adres kaydı olmayanlarında adres kayıtlarını yaptırmaları adres kaydı olmayan ve plakasız motosikletle dolaşmaları engellenmelidir” şeklinde konuştu.