Kayısı fidanında fiyat belli oldu

Kayısısıyla ünlü Malatya'da yeni fidan ekim sezonu yaklaşırken fidanların fiyatları da belli oldu. Malatya Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe,  Malatya'da fidan üretimi de günden güne geliştiğini Malatya'nın Türkiye genelinde fidan üretiminde dördüncü sırada olduğunu söyledi.

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da fidan dikim mevsimi yaklaşırken fidancılarda hazırlıklar başladı. Dünya Kayısı başkenti olarak tanınan Malatya'da yeni sezon fidanları yerini almaya başladı. Kayısı bahçelerini büyütmek veya gençleştirmek isteyen üreticiler fidancıların yolunu tutarken yeni sezonda fiyatlar belli oldu. Fidan fiyatları hakkında konuşan Malatya Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe, "3 bölüm halinde kayısı fidanlarımızı hazırladık. 1 bölüm deki kayısı fidanlarımızın fiyatı 100 TL, 2 boyları 75 TL, 3. Boyları da 50 TL'den satışa sunduk" ifadelerini kullandı.

Meyvede tane 100 lira

Kasım ayının ilk haftasından itibaren ilimizde güz dönemi fidan dikimlerinin başlayacağını belirten Yumrutepe, "Bu nedenle de Malatya'da fidan üretimi yapan bizler hazırlıklarımızı tamamladık. Şimdiden Malatya için çiftçilerimiz için hayırlı olsun dileklerimizi sunalım. Güz döneminde genellikle kayısı fidanı satılıyor. Bu yıl boylarına göre 3 bölüm halinde kayısı fidanlarımızı hazırladık. 1 bölüm deki kayısı fidanlarımızın fiyatı 100 TL, 2 boyları 75 TL, 3. Boyları da 50 TL'den satışa sunduk. Meyve fidanlarının tanesi ise 100 liradan satılacak. Meyve fidanları içinde, Armut, Elma, Ceviz, Hurma, incir gibi fidanlar var. Bazıları tüplü bazıları köklü olarak piyasaya sunacağız" şeklinde konuştu.

Dışarıdan fidan getirilmesine izin yok

Fidanların tamamının Malatya'da üretildiğini vurgulayan Yumrutepe, "Sadece Ceviz fidanını dışardan aşıladıktan sonra ilimize getiriyoruz. Hurmayı dışardan temin ediyoruz. Bunlar da kontrollü olarak geliyor. Zaten biliyorsunuz Malatya'ya sert çekirdekli fidanların dışardan girmesi şarka virüsü nedeniyle yasaklanmış durumda. Bu duruma da özellikle dikkat gösteriyoruz. Hem Tarım Müdürlüğü hem de kooperatif olarak bu konuyu titizlikle takip ediyoruz. Hiçbir arkadaşımız da buraya il dışından fidan taşımıyor. İlimizdeki fidan üretimi de günden güne gelişmekte olup şu anda Türkiye genelinde üretim sıralamasında 4. durumdayız. Fidan sektöründe önemli gelişmeler var. Fidan sektöründeki arkadaşlarıma da bu anlamda gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Deprem sonrasında kimse memleketi terk etmedi. İşinin başında oldu ve memleketimiz için hep birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Sadece kayısı fidanı ile yetinmeyip şu anda binlerce çeşit fidan bulunmaktadır. Dışardan fidan getirilmesine, Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte kesinlikle müsaade etmiyoruz. Kayısı fidanı fiyatlarında ise durum 1. Boyları 100, 2. Boyları 75, 3 boyları ise 50 TL'den satılmaktadır" açıklamalarını yaptı.

Yorumlar 5
m. Ali 20 Ekim 2023 15:32

bedava, 100 TL para mı? 4 dolar etmiyor

Hakan 20 Ekim 2023 13:33

Allahhhh gözünuzü doyura 100 TL'ye fidanmi olur naptın gubremi koydun ilacmi attın naptın bizim başımıza negelse müstahak .....

Salih erdem 20 Ekim 2023 11:57

Tam tipik Malatya esnafı. 50 tl den 100 tl ye. Vergi sıfır. Sebep? Sebebi yok. Ahi ahi ahi. Müslüman Ahilerimiz. At millete kazığı. Deprem bunlara yaradı. Sınırsız kazık atabiliyorlar. Soran yok. Denetleyen yok.

Hasan 20 Ekim 2023 11:51

yiyin efendiler yiyin fakir sofrasidir aksirana tiksirana catlayana kadar yiyin

Kayısıci 19 Ekim 2023 20:46

Fiyatları katlamislar haksız bir artış olmuş geçen sene 45-50 liraydı en fazla 80 olmalıydı

Bakmadan Geçme