Kayısı diyarından deprem diyarına

6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen ve ağır hasar alan Malatya'da şiddetli artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 10 Ağustos Perşembe günü Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından cumartesi günü iki saat içerisinde üç kez sallandı. Arka arkaya yaşanan depremler kentte korku ve paniğe yol açtı. Sarsıntılar sıklıkla yaşanmaya başlayınca açık alanlarda ve parklarda sabahlayan vatandaşlar, 'Malatya'nın adı kayısı diyarı olarak anılırken şimdilerde ise deprem diyarı olarak anılıyor' ifadesini kullandılar. 

Malatya iki saatte üç kez sallandı

Kahramanmaraşlı merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Yaşanan depremlerin ardından kentte artçı sarsıntılar olmaya devam ediyor. Malatya, 10 Ağustos Perşembe günü 5,3 şiddetindeki depremin ardından, 12 Ağustos Cumartesi günü art arda; 4,9, 4,5, 4,3 büyüklüğünde depremlerle bir kez daha sarsıldı. Şehirde son günlerde sık sık yaşanan deprem vatandaşları tedirgin ediyor.

Depremi yeniden hatırladık

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde binlerce binanın hasar aldığı kentte, evlerine giremeyen vatandaşlar, depremi unutup sıcaklıklardan şikayet ederken tekrar depremle karşılaştıklarını belirterek yaşanan depremlerin kendilerini tedirgin ettiklerini söylediler. Depremzede vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hafif hasarlı evlerini onardıklarını ancak 10 Ağustos ve sonrasında yaşanan depremlerde tadilat yaptıkları evlerinin tekrardan açılmaya başladığını ifade ederek korkudan evlerine gidemediklerini geceyi parkta geçirdiklerini belirttiler.

Bakmadan Geçme