Kaydı olmayana küspe yok

Malatya Şeker Fabrikası, bu yıl küspe satışında değişikliğe gidildiğini açıkladı. Malatya Şeker Fabrikası Fabrika Müdürü Suat Altun, bu yıl küspe satışlarının besicilerin, Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerinde kayıtlı olan hayvan sayısına göre yapılacağını belirterek, 'Büyükbaş hayvan başına 1 ton, küçükbaş hayvan başına 200 kg olmak üzere bedelli küspe satışı yapılacaktır' dedi.

Geçtiğimiz yıl Malatya Şeker Fabrikasında, küspe stokçuluğu yapılarak, üreticinin mağdur edildiği iddia edilmişti. Ancak bu yıl Türkşeker Genel Müdürlüğü, mağduriyet yaşanmaması için küspe satışında değişikliğe gidildiğini duyurdu. Yapılan değişiklikle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Şeker Fabrikası Fabrika Müdürü Suat Altun, 2022 yılı üretim kampanyası döneminde pancardan elde edilecek yan ürün olan yaş pancar posası halk tabiri ile küspenin, fabrikadan direkt besicilere satılacağını belirtti.

Aracılara küspe satılmayacak

1956 yılından beri ülke ekonomisine hizmet veren Malatya Şeker Fabrikası hem marka itibariyle hem de yarattığı katma değeri ile sanayimize, çiftçilerimize ve besicilerimize sürdürülebilir hizmet verdiğini ifade eden Altun, “2022 yılı Üretim Kampanyası döneminde pancardan elde edilecek yan ürün olan yaş pancar posası halk tabiri ile küspe, fabrikamızdan direkt besicilerimize satışı yapılacaktır. Türkşeker Genel Müdürlüğümüzün almış olduğu karara istinaden bu yıldan itibaren küspe satışlarımız besicilerimizin Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerinde kayıtlı olan hayvan sayısına göre büyükbaş hayvan başına 1 ton, küçükbaş hayvan başına 200 kg olmak üzere bedelli küspe satışı yapılacaktır. Besicilerimizin Tarım ve Orman Bakanlığı HAYBÎS sistemi üzerinde kayıtlı olan besi hayvanlarına yapılacak olan satışta besicilerimizin bizzat veya Noterden vekaletname vererek temsilcilerine kart verilecek olup bu kartlara istinaden randevu verilerek Küspelerini aracısız bir şekilde Fabrikamızdan teslim alacaklardır. Besicilerimizin Küspe ihtiyaçlarını bir an önce tedarik etmeleri önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme