Karar tebliğ edildi

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt Belediyesi'ne İlhan Geçit'i, Battalgazi Belediyesi'ne ise Bayram Taşkın'ı aday gösterdi.

AK Parti'nin Malatya ilçe belediye başkan adayları 4 Şubat Pazar günü Merkez Kapalı Spor Salonu'nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un katılımıyla açıklanacak. 'İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı' saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerde geri sayım başlarken AK Parti'de Malatya için ilçelerde yarışacak başkan adayları da belli oldu. Malatya'nın ilçe belediye başkan adaylarına tebliğin yapıldığı öğrenildi.

Ak Parti, Malatya'nın en büyük iki ilçesi olan Yeşilyurt Belediyesi'ne İlhan Geçit'i, Battalgazi Belediyesi'ne ise Bayram Taşkın'ı aday gösterdi. Ak Parti, Pütürge, Doğanyol ve Yazıhan'da mevcut başkanlarla seçime girecek.

Türkiye Yüzyılı Şehirleri arasında Malatya'yı öne çıkarmak istediklerini ifade eden AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya'mızı ayağa kaldırmak için bu süreç içerisinde çok titiz bir şekilde aday tespit çalışmaları yapıldı. Yürütülen çalışma bundan sonraki dönemde depremin yarattığı izleri, yaşattığı ve verdiği zararları giderebilecek sağlıklı, her yönüyle memleketimizi ayağa kaldırabilecek bir ekip oluşturmak yönündeydi. Açıklanacak ekibimizle birlikte durmadan, yorulmadan çalışacağız. Güzel günlerin başlangıcında, bu heyecanla pazar günü tüm halkımızı Merkez Spor Salonu'na bekliyorum” dedi.

Yarın ki 'İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na yoğun bir katılımın olması bekleniyor. "Asrın Felaketi" olarak anılan 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı konvoy ile şehir turu yapılması beklenmiyor. Etkinliğin, kapalı spor salonu ile sınırlı kalacağı öğrenildi.

İşte AK Parti'nin Malatya'daki adayları:

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi: Sami Er
  • Yeşilyurt: İlhan Geçit
  • Battalgazi: Bayram Taşkın
  • Arguvan: Burak Ateş
  • Arapgir: Çetin Özdemir
  • Akçadağ: Hasan Ulutaş
  • Darende: Alican Bozkurt
  • Doğanşehir: Zekeriya Çelebi
  • Doğanyol: Hakan Bay
  • Kale: İhsan Özbay
  • Pütürge: Mikail Sülük
  • Yazıhan: Nevzat Öztürk
  • Hekiman: Mehmet Tabaroğulları
  • Kuluncak: Erhan Cengiz
Özel Haber
Yorumlar 6
Memet Osman Zorluer. 04 Şubat 2024 14:26

Bu seçim ,Reis'e güç verme zamanıdır. Şahıslara , mesleklerine bakmadan ampulün daha fazla ışık vermesi için oylarımızı heder etmemeliyiz. Unutmayalım bu ülkede yaşayan herkesin , özellikle müslümanların vefa borcu olarak Erdoğanı desteklemesi gerekir. Şer güçlerin oklarını yönelttiği kişiyi ortada bırakamayız. Rabbim hayırlısını versin İnşallah.

Malatyali 04 Şubat 2024 00:49

Koyun misali oy vereceksiniz merkez ilçede aday gösterilen iki isim aday bile olmadı geldiğimiz hale bak partiyi takmayan adamlar aday gösteriliyor

Orduzulu 04 Şubat 2024 00:39

Kime lazımsa o oy versin

Haso 03 Şubat 2024 23:00

Yorumlara bakıyorum dr.dan olmaz av.tan olmaz diyorlar saygı duyuyorum. Ama çınar mühendis ti de neyaptı eskişehiri yıllardır bir dr.yönetiyordu (Büyükerşen) hiçte fena değildi. Elbette mimar ve şehir yapılaşma uzmanları olsa iyi olur ama önce adam olmak önemli

Ali 03 Şubat 2024 21:36

Halkın adamlarına mecbur olduğunuz için üzgünüm. Haz etmeseniz de bu durumu kabul edeceksiniz. Buna alışacaksınız. Umulur ki hep Halkın içinden, halktan yana insanlar aday olarak gösterilir. Zübük siyasetcilik biter. Buna ihtiyacımız var.

İsmail 03 Şubat 2024 20:08

Malatya için içler acısı bir durum yazıklar olsun diyorum doktor ne anlar avukat ne anlar belediyecilikte mimar mühendis yokmu hiç malatyada bir AKP olarak yeter diyorum sami er olumlu Yeşilyurt ve Battalgazi belediye adayları dedikleri gibi doktor veya avukat olursa oy yok Malatya rant bölgesi değildir yeter artık kafaniza göre aday aday çıkartın inş kazanamayacaksiniz büyükşehirde oyum AKP ama ilçe lerde denilen adaylar olursa oy yok

Bakmadan Geçme