Kapılarını yeniden açıyor

Malatya'nın geçmişle geleceği arasında köprü olan 7 den 70'e bütün herkesin uğrak mekanı haline gelen yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçmediği, 'Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi', 6 Şubat depremlerini hasarlı olarak atlattı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği mekan, yeniden misafirlerinin ağırlamak için gün sayıyor.

1840 yılında Bulgurcuzade Mehmet Efendi tarafından Malatya'da ilk yaptırılan konakların başında gelen, buram buram tarih kokan, 6 Şubat depremlerini yıkılmadan atlattı. Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi restorasyonun ardından kapılarını yeniden Malatyalılara açacak.
180 yıldır ayakta
180 yıldır ayakta kalan Malatya'daki tek tarihi mekan Bulgurcuzade Mehmet Efendinin torunu girişimci iş adamı Murat Gümüş tarafından restore edilerek hizmete açılmıştı. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan girişimci iş adamı Murat Gümüş, 20 yıl önce Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi'ni restore ederek Malatyalıların en uğrak mekanı haline getirdiklerini söyledi. Gümüş, Tarihi Malatya Evi'nin Malatya'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin uğramadan gitmediği bir mekan olduğunu ifade etti.
Geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor
Nostalji Tarihi Malatya Evine İşletmecisi Murat Gümüş, “Tam 22 yıldır o günden bugüne Malatya'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin sanatçı, siyasetçi, iş dünyası, öğrenci, akademisyenlerin yani herkesin mutlaka gittiği bu mekanda yöresel yemekler sıcak soğuk içeceklerle beraber buram buram tarih içerisinde nefis bir Osmanlı kahvesini içecekleri bir mekan. Nostalji Tarihi Malatya Evi 1840 yılında, Eski Malatya'da Aspuzu Bağlarının olduğu dönemde, yeni Malatya şehri oluşturulurken ilk yapılan Malatya Evlerinden biri. Dedemizin dedesi Bulgurcuzade Mehmet Efendinin oturduğu bir konaktı. Kendisi müderris alim aynı zamanda icazetnamesinde o günkü üniversitede rektörlük pozisyonunda bir şahıs. Biz bu mekanı Malatya'da 22 yıldır tarihi mekan olarak yerli yabancı misafirlerin hizmetine açmıştık. Kapısından içeri girdiğiniz andan itibaren büyüleniyorsunuz sizi çok eskilere götüren bu güzel ve güzide mekan adeta geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor. O acı depremden sonra çok şükür binamız sağlam. Hasar gören müştemilatımız var. Onu da en kısa zamanda restore edip Malatyalıların hizmetine açacağız. Çünkü Malatya'nın birçok yerinde nostaljinin ne zaman açılacağı soruluyor. Bunun içinde el birliğiyle Malatyalılarla ve yöneticilerle birlikte nostalji evini tekrar ayağa kaldıracağız. Burası Malatya'nın kültür elçisidir. Burası Malatya ve Malatya kültürünün tanıtımında önemli bir unsur. Tarihimize ve mekanımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Nostalji Tarihi Malatya evi tekrar bizim ortak buluşma noktamız olacak" dedi. Haber-Foto: Nevzat Kanar

Bakmadan Geçme