İsrail Malatya'dan korunuyor?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Malatya Kürecik Radar Üssü'nün aslında İsrail'in İran füzelerine karşı korumak üzere kurulduğunu belirterek, 'Neden Malatya'ya kuruluyor. İsrail'e kurulmuyor. Çünkü İsrail'de olunca mesafe uzak kalıyor. Oradan ateşlenir, ateşlenmez haber alınması lazım. İsrail'e bilgi gitmesi ve tedbir alınması lazım. Onun içinde yakın bir yer olması lazım. Bunun içinde getirip Malatya'ya kuruluyor' dedi.

TAKİP ET

Akit TV'ye açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Malatya Kürecikteki radar sistemin aslında İsrail'in İran füzelerine karşı korumak üzere kurulduğunu, bu kadar katliamı yapan, kadın, çoluk çocuk demeden katleden Siyonistlerin rejime bir kalkan olan radar sisteminin devam ettirmeni uygun bir yaklaşım olmadığını bir an evvel kapatılması gerektiğini söyledi.

İncirlik Üssü' de Amerika'nın Üssü

İncirlik Üssü'nü kapatalım. Kürecikteki radar sistemi aslında İsrail'in İran füzelerine karşı korumak üzere kurulmuş. Asıl olarak bölgede İsrail'i koruyacak, Amerika'yı koruyacak hali yok. Yani neden Malatya'ya kuruluyor. İsrail'e kurulmuyor. Çünkü İsrail'de olunca mesafe uzak kalıyor. Oradan ateşlenir, ateşlenmez haber alınması lazım. İsrail'e bilgi gitmesi ve tedbir alınması lazım. Onun içinde yakın bir yer olması lazım. Bunun içinde getirip Malatya'ya kuruluyor. Bu kadar katliamı yapan, kadın, çoluk çocuk demeden katleden Siyonistlerin rejime bir kalkan olmak radar sistemini devam ettirmek uygun bir yaklaşım değil, bir an evvel kapatılsın diye biz daha 7 Ekim'den beri hatta biz Konya'da bir Gazze mitingi yaptık. Orada da çok açıkça ifade ettik, basın toplantılarında, meclis konuşmalarında biz bunları söyledik. İncirlik Üssü' de Amerika'nın Üssü, Amerika bugün arkasında durmasa İsrail, bu katliamı bu soykırımı pervasızca yapamaz, dolayısıyla Amerika en önemli suç ortağı. Bunun İncirlik Üssü'nü kapatalım.” dedi.

Kıbrıs Harekatı'nda İncirlik Üssü kapatılmıştı! Atılacak adımlar var

Erbakan Hoca'nın Kıbrıs Harekatı sonrasında onların bize amborgo uyguladığında İncirlik Üssü'nün kapatıldığına dikkat çeken Fatih Erbakan, 'Erbakan Hoca Kıbrıs Harekatı'nda sonra onların bize ambargo uyguladığında kapatmıştı. Tabi bununla beraber Müslüman ülkelerdeki üsleri sadece Amerika'nın Türkiye'de değil, Katar'da da var. Başka ülkelerde de var. Sudi arabistanda da var. Bunların kapatılması lazım. Ama bu adımlar atılacağına İslam İş Birliği Teşkilatı maalesef bir amborgoyu, bir yaptırımı onaylamaktan açız kalıyor. Erbakan Hoca, bunu da söylüyordu. İslam İş Birliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler (BM), Nato bunların hiç biri bir işe yaramaz. Konuşmaktan başka bir şey yapmazlar. Ne kadar hikmetli, ne kadar ferasetli olduğunu şu olaylarda gördük. Hiçbir işe yaradılar mı? yaramadılar mı? Ancak toplandılar, konuştular dağıldılar. Ve bizim de tabi, ekonomik ilişkilerimizi dondurmamız, bununla beraber petrol başta olmak üzere stratejik ürünlerin İsrail'e Amerika'ya satışının Müslüman ülkeler tarafından durdurulması, Azerbaycan Petrolu, Bakü-Tiflis-Ceyhan Hattıyla Ceyhan'a geliyor. Ceyhan'da İsrail'e gidiyor. Bunun önlenmesi, engellenmesi, yani aslında atılabilecek adımlar var' diye konuştu.

Bakmadan Geçme