İŞKUR, Gençleri Yönlendiriyor. İş Bulmak Kolaylaşıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son 5 yılda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş ve meslek danışmanlarının yaklaşık 875 bin gence kariyer danışmanlığı hizmeti verdiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) iş ve meslek danışmanlarının, gençlerin kariyer planlamasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. İŞKUR'un, son 5 yıl içinde yaklaşık 875 bin gence danışmanlık hizmeti verdiği bildirildi.

Bakan Işıkhan, açıklamasında üniversite tercih döneminde olan gençlere de destek sağladıklarını ifade etti. "İş ve meslek danışmanlarımız, üniversite tercih aşamasında 50 bin 315 öğrencimize meslek ve kariyer danışmanlığı hizmeti verdi" dedi. Bu kapsamda, 15-19 yaş aralığındaki 874 bin 962 gencin İŞKUR'un danışmanlık hizmetlerinden yararlandığını belirten Işıkhan, gençlerin kariyerlerini emin adımlarla inşa etmeleri için İŞKUR il müdürlüklerine davet etti.

Işıkhan, geleceğe yönelik hedefler koymak isteyen gençlere seslenerek, "Geleceğini emin adımlarla inşa etmek isteyen gençlerimizi İŞKUR il müdürlüklerimize davet ediyoruz. İş ve meslek danışmanlarımız sizleri bekliyor," ifadelerini kullandı. İŞKUR'un gençlere sağladığı bu hizmetler, onların gelecekteki mesleki başarılarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Gençlerin kariyer planlamasına yönelik bu tür hizmetlerin önemi giderek artarken, İŞKUR'un danışmanlık hizmetleri, Türkiye'deki genç iş gücünün daha iyi bir geleceğe hazırlanmasına yardımcı oluyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme