İşini aşkla yapıyor! Malatyalılar bu lezzetten vazgeçemiyor..!
Malatyalıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kelle paça çorbası Ramazan Ayında da vatandaşlardan talep görüyor. Malatya'da 15 yıldır kelle paça çorbası hazırlayan Arife Işık, Malatyalıların bu lezzeti çok beğendiğini belirterek, işini aşkla yaptığını söyledi.
2009 yılında İstanbul'da birçok restoran işlettikten sonra 2021 yılında Malatya'da İnönü Mahallesi İstasyon Caddesinde lokanta esnaflığı yapan Arife Işık, kelle paça çorbası ile Malatyalıların gönlünü fethetti. İstanbul'dan Malatya'ya gelen Işık, yol arkadaşı Tolga Bayrakla birlikte Malatya'da Güngör Caddesi'nde 2. Şubeyi açmaya hazırlanıyor. Malatyalılar lezzetli ve şifalı kelle paça çorbasından vazgeçemiyor.
Malatya’da birçok kadın için istihdam sağlayan Işık, “2009 yılından beri bu işi yapıyoruz. Pandemi döneminde Malatya’ya gelip kalma fırsatım oldu. Çorba yapımına orada karar verdik zaten. Ortağımla birlikte Malatya’da çorbacı açmaya karar verdik. Malatyalılar çorbayı çok beğendi. Bizler için en önemli olan çorbanın suyu. Kolajen ağırlıklı oluyor. Kemik suyu koyuyoruz. Kelleydi. Ayaktı. Özel bir specal karışık oluyor. Kaliteye dikkat ediyoruz. Hijyene dikkat ediyoruz. Bayan çalışanlarla birlikte güzel bir şekilde çalışıyoruz. Buradaki en büyük amacım Malatyamıza gelip, bayan istihdamını sağlayabilmekti. Yakında 2. Şubemizi açacağız. Birçok süreci atlatmamıza rağmen iyi gidiyor” ifadelerini kullandı.
‘Müşteri olarak değil de misafir olarak görüyoruz’
Ramazan ayında genel anlamda fazla yoğunluk olmadığını söyleyen Işık, “Ramazan ayında genelde çorbacılık yaptığımız için kapatıyorduk fakat kapatmadık. İş yoğunluğumuz fazla olmasa da ramazan ayından sonra bayramda ve bayramdan sonra yoğunluğumuz başlar. Yıllardır hep böyledir bu iş. 2009 yılından beri bu işin içindeyim. Ramazanda sakin olur. Bayramdan sonra tanıyan bilen Malatyalılar bu tattan vazgeçemiyor. Bizleri en çok mutlu kılan şey tanıdık yüzlerin olması. Bizler gelen müşterileri müşteri olarak değil de misafir olarak görüyoruz. Tanıyan bilen misafirlerin birbirlerine tavsiye etmesiyle bir iletişimimiz oluyor. Özellikle Hastanenin yakın olmasıyla talep en çok oradan geliyor” dedi.
Kelle paçanın sağlığa olan faydalarından bahseden Işık, “Paça kolajen içeriyor. Sağlığa çok büyük faydası var. Kırık çıkığa çok iyi gelir. Hastalıklara iyi gelir. Vücut direncine çok faydalı. Özellikle gribal, enfeksiyonel dönemlerde bolca tüketilmesi gereken besinler arasında olduğunu söyleyebilirim. Özellikle paçanın suyunun kemik ve ilik ağırlıklı olması, kelle, yanak bazen de kellenin tamamını kullanıyoruz. En önemlisi de ayak kullanıyoruz içerisinde bulunan suyun kalitesini arttırmış oluyoruz. Bir de ölü ateşte pişiriyoruz. Tamamen 12 saat boyunca pişiyor. Özdeşiyor. Sonra o suyu süzüyoruz. Ayıklıyoruz ve servise hazır hale gelmiş oluyor” ifadelerini kullandı.