İnönü Üniversitesi'ni Dünyanın İlk 100 Üniversite Arasına Taşıyacak Proje…!

Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut, Malatya'daki İnönü Üniversitesi'nde görev yapan ve bilimsel araştırmalara adadığı 16 yıllık uzmanlık kariyerinde önemli başarılara imza atan bir akademisyen olarak dikkat çekiyor. Prof. Akbulut, bugüne kadar 360 civarında uluslararası araştırma yayınlamış ve bu çalışmalara yaklaşık 6 bin kez atıf yapılmış. Yapılan çalışmalarla hem Türkiye'yi hem de İnönü Üniversitesi'ni uluslararası camiada başarıyla temsil ediyor.

TAKİP ET
Özel Haber
Yorumlar 4
Ahmet 06 Temmuz 2024 18:41

Doktordan üniversite rektörü olmaz. Kendisine bilimsel çalışmalarında başarılar dilerim. Kendisi söylemiş her hoca yılda 8-9 yayın yapsın diyor. Herkesi kendi gibi veri kaynağına erisebilen ayrıca 8-10 kişi bir araya gelip yayın yapan tıp hocasi saniyor. Birçok bilim dalında tek başına yayın yapmak gerekir. Sanırım tek yazarli yayını olmadığı için bilmiyor. Üniversite rektorleri sosyal bilimler hocalarından olmalı. Bürokraside çevre edinmiş birisi Malatya için daha iyi olur. Tıp doktorlarinin yönetim basarisi ortada, İnönü ve Turgut Özal başarıdan başarıya koşuyorlar (!)

Doktor poliklinikte 03 Temmuz 2024 11:54

TÜRKİYE'NİN EN İYİ BEŞ ÜNİVERSİTESİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ODTÜ) İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İTÜ) KOÇ ÜNİVERSİTESİ BİLKENT ÜNİVERSİTESİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Bu üniversiteler ortak özelliği Rektörlerinin HİÇ BİR ZAMAN TIPÇI OLMAMASIDIR. Bireysel başarı ile organizasyon yönetmek farklı bir şey. Bunun bir sürü örneği var. Yine de sami hocaya akademik araştırmalarında başarılar dilerim.

Tercan 02 Temmuz 2024 19:50

Akademik başarıları ile dolu bir hocamız. Yolu açık olsun.

Hasan 02 Temmuz 2024 10:50

Prof. Akbulut dünyanın en yetkin bilimsel dergilerinde editörlükleri yüzlerce yazısı olan bilimadamıdır. Rektör olarak atanması halinde kimsenin etkisi altında kalmayacak projelerini hayata geçirecek özellikte biri. Umarım cumhurbaşkanımız kendisini rektör olarak atar ve bu sayade Malatya’da bundan istifade eder

Bakmadan Geçme