İlçenin nüfusu 3'e katlandı

Malatya'nın Arapgir ilçesi 6 Şubat depremleri sonrası aldığı göçle tarihinin en kalabalık günlerini yaşıyor. 10 bin olan nüfusu 30 binin üzerine çıkan ilçede hayata tutunan binlerce depremzede ise yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışıyor.

6 Şubat depremlerinde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da, kent merkezindeki evleri yıkılan ve hasar alan binlerce depremzede geçiş yaptıkları kırsal bölgelerde hayata tutunmaya çalışıyor.

Depremler sonrası Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu ile Belediye ait konak ve otellere yerleştirilen binlerce depremzedeyle 10 bin olan ilçe nüfusu 30 binin üzerine çıkan kentin tek Cittaslow (Yavaş Sakin Şehir) unvanına sahip Arapgir ise tarihinin en kalabalık günlerini yaşıyor.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu ile Belediye ait konak ve otellerde yaşamlarını sürdüren depremzedeler devletin ve ilçe belediyesinin her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek Arapgir'de bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Depremlerin ardından Arapgir Kaymakamlığı'nın koordinesinde oluşturulan kriz masasının hızlı bir şekilde depremzedeler için çalışmalara başladığını aktaran Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise” İlk hafta 25 bininin üzerinde insan aileleri birlikte geldikleri Arapgir'de yurtlarımıza, otellerimize, evlerimize yerleştirildi kullandığımız her şey depremzedelerin hizmetine sunuldu. Biz üzerime düşeni azami ölçüde yapmaya çalıştık yapmaya çalıyoruz da herkesin bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.

Yorumlar 7
Ddö 24 Nisan 2023 17:38

Aynı şekilde Hekimhan nüfusu da abartmak gibi olmasın 55/60 000 olmuştur.cardi içinde araçlar zor park ediyor,internet sıkıntısı had safhada, pahalılık almış başını gidiyor, fırınlar ekmek yetistiremiyor,marketler tıklım tıklım,doğalgaz alma telaşı var,tesisat için usta bulmakta zorlanıyor,sucular zorla geliyor,ev kiraları arttı,depremden velenler eşyalarını koyacak yer bulamiyorlar,gençlerin sosyalleşme ek hijyen cafeye,parka, ahceye ihtiyiyaclari var, İnternet hizmeti acilen sağlanmalı,on line ders gören ,uzaktan çalışanlar perisanlar İnşallah bu yazdıklarımı yetkililer okurlar.saygilarimla

Silanaz 24 Nisan 2023 00:50

Çok doğru nüfusu arti yardım dağıtılıyor deprem zedelere okulda yardım için gittiğimde temizlikcileri oturtulmuş işine geleni veriyor vermeyenide afedersiniz it gibi kapıyor arapkir de sosyal bir aktifite yok piknik alanı yok çarşının içine girince yürüyecek yol yok ne yapmis hastanenin bahçesi pislikten gözükmüyor kendisi iki reyhan cayiyla övünüp duruyor

Halil Kaleli 23 Nisan 2023 21:47

Haluk Cömertoğlu Halk TV'ye çıktı, yaptığı çalışmaları anlatacağına, "depremzedeye yemek yapacağım da et bulamadım" diye, akla ziyan sözler söyledi. İlçedeki kasaplar, hayvancılar, o da olmazsa üç harfli marketler de de mi bulamamış. Genel başkanı gibi kaos siyaseti yaparak oy avcılığı yapma gayretinde. Bu hal, bizim bildiğimiz Cömertoğlu 'nu büyütmez, aksine küçültür.

Gül 23 Nisan 2023 17:29

Arapgir 'e ilk defa deprem zamanı gittim. Çok efendi alçak gönüllü bir başkanları var. Halka yakın bir insan, başarılarının devamını dilerim.

Deniz Sümbül 23 Nisan 2023 13:15

Malatya'da az hasarlı diyerek sınıflandırılan konutlar bile oturulmaz durumda,içine girilip oturulacak ev kalmamış ama yetkililere sorarsan durum iyi sorun yok.

Ahmet Sayın 22 Nisan 2023 20:50

Haluk başkanımız çok başarılı bir belediye başkanımız, pandemi de de bizim projemize destek olacağını belirtmişti eminim ki depremzedeler Arapgire gittikleri için çok memnun kalmışlardır.

Nuran Yalçın 22 Nisan 2023 14:50

6 Şubat depremi sonrası bizlere Millet Han da kapılarını açan Başta Arapgir Belediye Baskani Sn Haluk CÖMERTOGLU ve Millet handa görev yapan yönetici ve çalışanların bizlere göstermiş olduğu işten alakalarindan dolayı teşekkürlerimi bir borç biliyor Ramazan bayramlarını kutluyorum , Nuran ve Engin YALCİN

Bakmadan Geçme