İkizce'de skandallar bitmiyor: evlerin yanında dinamit patlattılar

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi'nde, yeni konut yapımı ve yol açma çalışmaları sırasında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İddialara göre, bir vatandaşın evinin sadece 5 metre yakınında dinamit patlatıldı.

TAKİP ET

Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yol açma çalışmaları sırasında bir evin 5 metre yakınında dinamit patlatıldı. Olayda ev kullanılamaz hale gelirken, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız duruma tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, olayda evi zarar gören vatandaşı ziyaret ederek, yaşananlara tepki gösterdi. Yıldız, 'Bu konutlara yol açmak isterken iş makinesi kullanmayıp, dinamitle daha hızlı bir şekilde meskene yakın alanlarda patlatma yapmak doğru mu? Patlatma yapılan yer evin hemen yanında. Burada güvenlik önlemi alınmamış. Kocaman kayalar eve büyük hasar vermiş. Bir can kaybı da yaşanabilirdi' dedi.

İkizce Mahalle Muhtarı Mehmet Tanrıverdi de olaya tepki göstererek, 'Arkadaşlarımız dinamitten dolayı şikayetçi oldu, Ankara'daki görüşmelerde de bunu ilgili yerlere bildirdik. Depremden çıkan bir yerdeyiz. İnsanların psikolojisi bozulmuş durumda. Böyle bir şey olamaz' ifadelerini kullandı.

Evi kullanılamaz hale gelen Baran Boztepe ise, 'Bunu defalarca gerekli mercilere ilettik ama sonuç çıkmadı. Meskenimizin 5 metre yakınında patlatma yapılması mantığa aykırı. Kolluk kuvvetleri geldi buraya müteahhit firma 'Parasını verir yaparız' dedi. Tavanı açık bir evde nasıl yaşayacağız? Bu konuyla ilgili Bakanlık, TOKİ, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nden tedbir bekliyoruz' şeklinde konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, olayın sorumlusu firma sahibinin tavrına da dikkat çekerek, 'Bu olaydan sonra müteahhidin aileye karşı olan saygısız tavrın hesabı sorulmalıdır. Ciddi bir araştırma ve soruşturma talep ediyoruz. Ailemiz yalnız değil, biz yanındayız. Malatyalı yetkililerinde yanlarında olacağına inanıyoruz. Burada ahlaksızca bir tutum var. Burası resmi ikamet yeri, 10 metre yakınında dinamit patlatmak ne demek?' diye konuştu.

Bakmadan Geçme