İdeal nesil yetiştirilecek

Malatya'da düzenlenen Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Malatya Çalıştayında konuşan, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, ideal bir nesil yetiştirmek adına yapılan çalıştayın verimli geçeceğini belirterek, 'Bizim bir derdimiz var. Gelecek neslimizi inançlı, dini, milli, manevi ve ahlaki değerlere yüksek bir nesil yetiştirmek düşüncemiz ve idealimiz var' dedi.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Zahit Aksu Konferans Salonu'nda düzenlenen Din Öğretiminin Geliştirilmesi Çalıştayına, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, akademisyenler, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ahlaki değerleri yüksek nesil yetiştirmek

İdeal bir nesil yetiştirmek için emanet edilen emanetleri gelecek nesillere bırakmak adına yapılan programın verimli geçeceğini ifade eden İl Müftüsü Şahin Yıldırım, “Bizim bir derdimiz var. Gelecek neslimizi inançlı, dini, milli, manevi ve ahlaki değerleri yüksek bir nesil yetiştirmek düşüncemiz ve idealimiz var. Bu düşünce içerisine bizleri iten bugün bu düşünceye sahip olduğumuz, yaşamış olduğumuz hayatımızı şu an bizlere, bizden önceki ideal düşünceye sahip olan büyüklerimiz bu şuuru bizlere verdiler ve bugünlere biz bu şuurla geldik. Bizler de elde etmiş olduğumuz şuuru gelecek nesillere aktarmak ve daha güzeliyle aktarmak gayretindeyiz” dedi.

Çözüm önerileri raporlaştırılacak

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya'da 19 İmam Hatip Lisesinde 4 Bin 757, 47 İmam Hatip Ortaokulunda 6 Bin 427 öğrencimizin öğrenim gördüğünü belirterek, “Bu okullarımızda; niceliği ihmal etmeden niteliği merkeze alan bir anlayışla, geleceğimizin varisleri olan evlatlarımıza yaşayacakları çağın bilgisini vermeyi, becerilerini kazandırmayı hedeflemekteyiz. İnsanlığın barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu çağımızda, öğrencilerimizi milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip, kendi kültürü ile bütünleşmiş, insanlığa huzuru ve barışı sağlama ideali ile yaşayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız. Bugün burada; çağın değişen koşullarına ayak uydurmak, sahadaki problem ve çözüm önerilerini tespit etmek amacıyla ‘Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayı' düzenlemekteyiz. Gün boyu devam edecek çalıştayımızda; İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu, Temel Eğitim, Ortaöğretim olmak üzere 4 grup oluşturulacak ve gruplarımız 3 oturumda Genel Müdürlüğümüzce belirlenen din öğretimi ile ilgili güncel sorunları tartışacak ve çözüm önerilerini raporlaştıracaklar.” diye konuştu.

Yorumlar 1
Mustafa Kadıoğlu 13 Aralık 2023 19:49

Bu bilginizle mi, bu donanımınızla mı, bu ahlakınızla mı, bu vicdanınızla mı, bu israfınızla mı….?

Bakmadan Geçme