Holokost nedir?

İkinci Dünya Savaşı sırasında 6 milyondan fazla Yahudi katledildi. Bu katliamlar, daha sonra Birleşmiş Milletler tarafından Yahudi Soykırımı (Holokost) olarak kabul edildi.

TAKİP ET

Cumhuriyet'te yer alan bilgiye göre, II. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından toplama ve imha kamplarında işlenen Yahudi Soykırımı'nın üzerinden 78 yıl geçti.

HOLOKOST NEDİR?

II. Dünya Savaşı'nın zihinlere kazınan en acı yanlarından biri de toplama ve imha kamplarında özellikle Yahudilere karşı işlenen katliamlar. Naziler, toplu katliam işlemek için çeşitli ülkelerde imha kampları kurdu. Polonya'daki Auschwitz-Birkenau Kampı, bu kampların en büyüğüydü. Kampa gönderilen 1,3 milyon kişiden 1,1 milyonu katledildi. İnsanlık tarihinin en büyük dramlarından biri olarak kayıtlara geçen Nazi kamplarında insanlar üzerinde deneyler yapıldı. Ölenlerin cesetleri, krematoryumlarda yakıldı. Başta Yahudiler olmak üzere farklı ırklardan milyonlarca insan, Nazilerin üstün Alman ırkını yaratmak için yürüttüğü politikalar çerçevesinde öldürüldü. İkinci Dünya Savaşı sırasında 6 milyondan fazla Yahudi katledildi. Bu katliamlar, daha sonra Birleşmiş Milletler tarafından Yahudi Soykırımı (Holokost) olarak kabul edildi.

Yorumlar 1
O 06 Kasım 2023 19:19

Şimdi adolf ü haklı buluyorum lanetli pisliklerin dünyadan silinmesi insanlığın hayırınadır onları tarihte ve bugün kollayanlara. lanet olsun

Bakmadan Geçme