Herkesin 'UMUT'u 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden etkilenen Malatya'da depremzedelerin çadır kente getirdiği evcil hayvanlar, depremzedelere, çocuklara ve yetişkinlere moral kaynağı oldu.

Deprem nedeniyle AFAD koordinasyonunda Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde kurulan çadır kente gelen aileler evcil hayvanını yanından ayırmadı.
Depremde etkilenen hayvan türlerinden biri de keçiler oldu. Depremden sonra doğum yapan keçi sancılanıp dayanamayarak vefat eden keçinin yavrusu herkesin ilgi odağı oldu.
Herkese 'UMUT' olsun diye keçinin ismini 'UMUT' koyan Meryem Kılavuz, "Depremin izlerini hafifletmek ve buradaki insanlarla beraber umudumuzu kaybetmediğimizi göstermek amacıyla keçimin ismini umut koydum. Rabbim devletimize, milletimize böyle büyük açılar yaşatmasın. Sessiz kalan hayvanların sesi olsun diye, içimize bir nebze olsun hissiyatımızı kaybetmemek için her daim hayvanlarımızla beraberiz" dedi.
Çocukların ilgi odağı olan 'UMUT' adı verilen keçi oldu. Çocuklar fırsat buldukça sevmek için can atıyor. Yetişkinlerin ise 'UMUT' ismindeki keçi ile umutlarını her geçen gün tazeliyorlar.
Kılavuz, depremde hasar gören evlerine giremediklerini ifade ederek, "Keçimiz olan 'UMUT'u 2 haftadır yanımızdan ayıramıyoruz. Gözümüz gibi bakıyoruz. Keçilerimizin bir kaç tanesi ahır'da barınmaya devam ediyor. İnşAllah kısa sürede her şey normale döner diye umut ediyorum" diye konuştu.
Çevredeki hayvan severlerin ilgi odağı haline gelen ve kedi, köpek ve kuşların olduğu yerde keçinin de olması insanları duygulandırıyor.

Bakmadan Geçme