Herkes işini yapsın

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, gelinlik satışı yapan işletmelerin, paket şeklinde yaptığı satışların kuaför esnafını kötü etkilediğini belirterek, 'Camiadaki kuaförlerin ekmekleriyle oynuyorlar. Biz, 'Gelinliğinizi sayın gerisine karışmayın' diyoruz. Kuaför kuaförlüğünü, çiçekçi çiçekçiliğini, fotoğrafçı fotoğrafçılığını yapsın. Maalesef bu sorun devam ediyor, yetkililerde buna sesini çıkarmıyor' dedi.

Gelinlik satan esnafların, ‘düğün paketi' adı altında içerisinde kuaför, fotoğraf gibi birçok alanda faaliyet göstermelerine Malatya Berberler ve Kuaförler Odası'ndan tepki geldi. Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelinlikçilerin tek ruhsatla bir çok iş yaptığını iddia etti. Gelinlikçi esnafının aynı anda birçok farklı iş kolunda faaliyet gösterdiğini savunan Toptaş, “Bu camiada 30 gelinlikçi var. Bunlar kendi içlerinde kuaförün yanı sıra çiçekçi ve fotoğrafçıda barındırıyorlar. Bu konuda kuaförlerin çok büyük şikâyetleri var. Defalarca bunu dile getirdik ama çözüme kavuşmadı. Konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Bu konuda şikâyetçi olan gelinlikçiler olduğu gibi çıkarmak istemeyenlerde var. Birinci ayda bir tatil var, bu tatil geldiği zaman yetkililerin buna çözüm bulması gerekiyor” dedi.

Bizi çaresiz bırakmasınlar

Kuaför camiasının şikâyetlerini bir dosya haline getirdiklerini kaydeden Toptaş, “Bizi çaresiz bırakmasınlar. Bu şikâyet dosyalarını ilgili ve yetkili yerlere ileteceğiz. Gerekirse yetkilileri harekete geçireceğiz. Yetkili kurumların mutlaka devreye girmesi gerekiyor. Paket içerisine yapılan bu işler camiaya zarar veriyor. Kendileri de şikâyetçiler ama bir türlü sonuca ulaşamadık. Oda olarak yaptığımız çalışmalardan netice almazsak, konuyu bakanlığa taşıyacağız. Gelinlikçinin içerisinde gelin başı yapılıyor. Camiadaki kuaförlerin ekmekleriyle oynuyorlar. Biz, “Gelinliğinizi sayın gerisine karışmayın” diyoruz. Kuaför kuaförlüğünü, çiçekçi çiçekçiliğini, fotoğrafçı fotoğrafçılığını yapsın. Maalesef bu sorun devam ediyor, yetkililerde buna sesini çıkarmıyor. Gerekirse bakanlığa kadar konuyu taşıyacağız” diye konuştu.

Muhatap bulamadık

Toptaş, sorunlarını sürekli dile getirmelerine karşın bir muhatap bulamadıklarından dert yanarak, “Bize, ‘3-4 ruhsat yapabiliriz' diyenlerde var. Yasal şartlar neyse herkes yerine getirsin. Maalesef yok. Biliyorum ki gelinlikçinin içerisindeki kuaför kayıt dışı. Defalarca belediyelere ve vergi dairesine söyledik. Eğer bu işe biz çözüm bulunmazsa sorun daha da büyüyecek. O zaman bu işin sorumlusu kim olacak? Odamızın denetleme yetkisi yok, biz belediyeleri harekete geçirmeye çalışıyoruz. Yetki bizde olsa mutlaka çözüm buluruz. Birinci aya kadar bu sorununu çözülmesi gerekiyor. Kuaför camiası 350 dilekçeyle gelinlikçilerle ilgili başvuruda bulunmuş. O nedenle buna bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Aksi halde daha büyük bir sorun olacaktır. Dilekçeleri gerekli yerlere vereceğiz. Sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme