Hedef bin 923 ünite kan bağışı 

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı dolayısıyla  Malatya'da Türk Kızılay'ına kan bağışı kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda Malatya'da  bin 923 ünite kan bağışı toplanması hedefleniyor.

Malatya'da Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla kan bağışı kampanyası başladı. Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay Malatya Şubesi tarafından, azalan kan stoklarına dikkati çekmek ve bağış bilinci oluşmasına katkı sunmak amacıyla ‘Kan Acil Değil Her Zaman İhtiyaçtır' sloganıyla kampanya başlatıldı. Malatya Sanat Sokağında bulunan Sanat Merkezinde konuşlandırılan Kızılay aracına gelen vatandaşlar kan bağışında bulundu. Kampanya doğrultusunda 29 Ekim'e kadar Cumhuriyet'in 100. yılına özel 1923 ünite kan bağışı toplanması hedefleniyor.
Kan bağışı noktasında açıklamada bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, vatandaşların Kızılay'a kan bağışı yapmasının önemli olduğunu söyledi.
Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla kan bağış yapmaktan gurur duyduğunu söyleyen Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, “Kan vermenin bir vatan borcu olduğu düşüncesiyle kan bağışında bulunuyoruz. Kızılay hakikaten ne ülkenin kıymetli nişanesi olduğunu düşünüyorum. Her şartta, her durumda Kızılay ülkemiz için stratejik öneme sahip. Dolayısıyla kıymetini bilmek ve sürekli destek olmak gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yorumlar 1
Halil 17 Ekim 2023 15:13

Vatanlı milletine devletini Seven bireyler olarak bu tarz günlerde kan vermekten onur duyarız.....Yalnız Kızılay'ın geçmiş döneme ait vermesi gereken madalyaları şimdiye kadar neden vermedi bu soruları da cevap verirlerse çok seviniriz.

Bakmadan Geçme