Hatalar zinciri sağlam binaları yıktı! Sorumlusu tecrübesiz mühendisler mi?

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, inşaat mühendislerinin hiçbir zaman hasar tespiti ile ilgili eğitim almadığını, deprem sonrası hasar tespitinde genç ve tecrübesiz mühendislerin görevlendirilmesinin kentte sağlam binaların yıkılmasına neden olduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Esen, bir restoranda gerçekleştirilen basın toplantısında, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'da yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat mühendislerinin, hasar tespitine dair bir eğitim almadığını dile getiren Esen, depremlerin ardından hasar tespitini tecrübesiz kişilerin yaptığını ve bunu sonucunda bazı sağlam binaların yıkıldığını söyledi.

Üniversitelerde hasar tespitiyle alakalı derslerin eklenmesi üzerine çalışmalar yapmak istediklerini belirten Esen, “Bizim lisans eğitimimizde ‘hasar tespiti' diye bir şey yok. Ne yazık ki hasar tespiti noktalarında tamamen sahaya genç ve tecrübesiz arkadaşlarımız alınarak, belirli çalışmalar yaptılar. Bunun acısını hepimiz yaşadık. Sağlam olan binalar yıkıldı. Sağlam olmayıp şu an oturulan binalar var. Hasar tespitiyle alakalı üniversiteler ya da belirli kurumlarda derslere eklenmesiyle alakalı çalışmalar yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Özel Haber
Yorumlar 5
fetih 27 Mayıs 2024 09:47

İşini bilmeyenlerle iş yapılmaya çalışıldığı için insanlar mağdur oldular, sağa sola savruldular. sorumluluk altına girmek istemeyenler iki çekiç vurup bu ağır bu orta deyip kenara çekildi. bizim evlerimiz az hasarlı olmasına rağmen, orta yada ağır dendi. bir kısım bina sakinlerinin de ikna edemediğimiz için evlerimiz harabeye döndü yaptıramıyoruz.

Mlty44 25 Mayıs 2024 10:49

Bunca şey olurken nerdeydiniz ve sesinizi çıkarmadınız. Simdi bu neyin telaşı. Rol kapma çabalarınız beyhude. Depremi yasayan illerde rant odaklı düşünenler binalardan uzak tutulmalıdır. İşini hakkıyla yapanlara selam olsun. Evlerimizde canlarımızda umrunuzda degil. İş işten gectikten sonra yaptığınız açıklamanın pek bir kıymeti yok. O yüzden durup durup basın açıklaması yaparak canı yanmış, eşini ,sevdiklerini kaybetmiş bizlerin sinir uçlarıyla oynamayın. Mazlum ve mağdur insanların duyguları üzerinde tepinmekten vazgeçin.

mühendis 25 Mayıs 2024 09:02

şimdi bu gerizekalı adama sormak lazım bostanbası imarı mehmet çınar la veren bu adam ağır hasralı binalarını para vererek hoca tutup da hafife çevire yönetim kurulşunda halen hakkında soruşturma devam eden mütehitleri barındıran bir adam ... bir de mühendisliğie laf edecek kadar da akıldan uzak

Yokuşoğlu 24 Mayıs 2024 21:40

çaldınız çırptınız milletin anasını ağlattınız sonra suçu tecrübesiz mühendislere attınız sizi gidi ortam fırsatçıları sizi

Ğalo 24 Mayıs 2024 14:34

Depremin başında bu yana işini bilen bir kısım mühendisin dışındaki arkadaşların çoğu ya işi bilmiyor yada o sorumluluğun altına girmek istemediği için raporlarında çelişkiler doğdu. Bence bu da normal. Ya adam akılı inşaat mühendisi koyacaktınız yanlarına kimseyi temas ettirmeyeceksiniz Adamın birden fazla dairesi var tuttu ağırhasarlı yazdırdı sonra devlet bir daire verince hafife çevirmeye uğraştı mühendisin işini hiçe çıkardı

Bakmadan Geçme