Hastaneler doldu taştı

Kış mevsiminin kurak geçmesiyle birlikte grip vakalarında hızlı bir artış yaşanıyor. Üst solunum yolu hastalıklarında görülen artış hastanelerdeki yükü arttırırken, özellikle acil servislerde yaşanan yoğunluk dikkat çekiyor. Yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar, saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor.

Acil servislere çözüm bulunsun

Ülke genelinde devam eden grip salgını Malatya'yı da etkilemeye devam ediyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip vakalarında hızlı bir artış görülmeye başlandı. Vatandaşlar, üst solunum yolu hastalıklarında görülen artış nedeniyle hastanelere akın etti. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi hastalarla dolup taştı. Yaşanan yoğunluk acil servislerde hastaların saatlerce sıra beklemesine neden oluyor. Vatandaşlar, acillerde yaşanan yoğunluğa çözüm bulunmasını talep ediyor.

Muayene olmadan eve döndük

Hastaneye gelen vatandaşlar bazen sıra beklemekten vazgeçip, muayene olmadan evlerine geri döndüklerini dile getiren Meryem Yıldırım, hastaneye gelmek bir yana dursun. Muayene olmanın çile haline dönüştüğünü söyleyen Yıldırım, "Hasta olduğumuzda hastane hastane dolaşmak zorunda kalıyorum. Nerede sıra az ise orada muayene olmaya çalışıyorum. Geçen gün Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesi'ne gittim. Muayene olmak için yaklaşık 1-1,5 saat sıra bekledim. Onca saat beklememe rağmen bana sadece ilaç yazdı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Orada da raporlu ilacımı yazdıracaktım. Raporu yazdırmak için doktorun odasına girdiğimde yüksek bir şekilde bağırdı. Benim amacım raporumda yazan ilaçları yazdırmaktı. Artık doktorların bile sabrı kalmamış. Ne yapsın bu millet" dedi.

Mecburiyetten sıra bekliyoruz

Kış aylarında havaların soğumasıyla hastalıkların çocuklarda daha çok görülmeye başlandığını dile getiren vatandaşlardan Kader Deveci ise, Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde çocukların hasta bir halde saatlerce muayene olmak için ayakta sıra beklediklerini dile getirerek, “Kardeşimi acil servise getirdim. Aldığım sıra numarası ile monitörde yazan sıra numarası arasında yaklaşık 80 kişi var. Hastane bu kadar kalabalıkken acilde görev yapan doktorların sayısının az olması saatlerce beklememize neden oluyor. Başka hastaneye gitmek istesem zaman kaybı olacak, orada da sıra beklemek zorunda kalacağım. Mecburiyetten aldığım sıranın gelmesini bekleyeceğim. Artık yaşanan yoğunluğa bir çözüm bulunmasını istiyorum. Ben şimdi beklerim ama işi olanlar, durumu ağır olanlar ne yapsın" diye konuştu.

Yorumlar 2
Vatandaş 03 Ocak 2023 04:30

Ali bey dogru söylüyorsunuz da ilk olarak aile hekimleri ne gidersek sorun bir nebze de olsa çözülmüş olur

ali aksüt 02 Ocak 2023 23:57

mesainin çok erken başlayıp gece 12ye kadar hasta bitimi baz alınarak hizmet üretilmeli. E-devlet enabiz uygulamasından neyim var menüsünde şikayet ön hikayesini ve modül teşhisi sisteme işlenip doktorunbunu görüp reçeteyi hemen yazması yoğunluğu azaltır

Bakmadan Geçme