Hanımeli derneği yeni yerinde

Hanımeli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yeni hizmet binası ve Hanımeli Kitap Kahve'nin açılışı, İstiklal Mahallesi Bozanoğlu Sokakta Ak Parti MKYK üyesi Malatya milletvekili Öznur Çalık, Eğitimci Yazar Ramazan Kayan'ın katılımıyla yapıldı.

Hanımeli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yeni hizmet binası açıldı. Yoğun bir katılım ile açılış töreni gerçekleştirilen Hanımeli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni hizmet binası ve Hanımeli Kitap Kahve İstiklal Mahallesi Bozanoğlu Sokakta açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışa Malatya milletvekili Öznur Çalık, Eğitimci Yazar Ramazan Kayan ve Malatya kadın STK yöneticileri, temsilcileri, üyeleri, gönüllüleri ve gençleriyle birlikte açılış merasimine katılım sağladılar. Açılış programımız kuranı kerim tilaveti ile başladı ve selamlama konuşmaları ile devam etti. Programda konuşan Ak Parti MKYK üyesi Malatya milletvekili Öznur Çalık, "Malatya'mızın önemli STK'larından biri olan Hanımeli Dernek binamızın ve Hanımeli Kitap Kahvemizin açılışını hep beraber yapacağız inşallah, fiziksel şartları ne kadar iyi olursa olsun onların içerisini ruhla doldurmamız lazım, bu ruhu verebilmek içinde değerlerimize saygı ile geçmişimizi bilerek, ailemize göstereceğimiz özenle, kitap kahvelerimizde mekanlarımızda evlatlarımızı yetiştireceğiz. İşte o zaman bu mekanlar anlam kazanacak ve daha güzel olacak. Hanımeli Derneğimizin ve kitap kahvemiz evlatlarımız için sıcak bir yuva olacağını aile fertleri ile birlikte buranın uğrak yeri olacağını biliyoruz” dedi.

Gelecek demek gençlik demek

Hanımeli Derneği Başkanı Saime Kırma ise konuşmasında, “Gelecek demek gençlik demek, gençlik demek hazine demek. Allah bizi bu hazineye hizmet etmeyi nasip etmiştir. Ülkemiz gençlik açısından dünyanın en zengin ülkelerinden bir tanesi, geleceğe dair umudumuzu artıyor ama aynı zamanda da mesuliyetimiz artıyor. Manevi değerlerine bağlı hakikati merkeze alan hakka dayanan medeniyet anlayışı ile insanımızı yetişmenin mesuliyeti var üzerimizde. Bu noktada derneğimiz kadın, çocuk ve gençlere yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. İnşallah hanımeli kitap kahvemizde de okuryazar buluşmaları yaparak, ders çalışma ortamları oluşturarak, değerler eğitimi sınıfımızda oyunlar oynayarak, sinema odamızda eğlenceli ve eğitici filmler izleyerek, sıcak ve soğuk ikramlarımız ile öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mutfak sanatları atölyesi, görsel sanatlar atölyesi el becerileri atölyesi ve spor salonu ile ilimizdeki çocuklarımıza öğrencilerimize gençlerimize ve hanımlarımıza kapılarımızı açtık. çünkü buranın birere oksijen çadırı olacağını ümit ediyoruz. Bugün burada emeği geçen gönüllülerimize ve kıymetli gençlerimize bu kitap kahveyi hizmetlerine sunuyoruz" diyerek katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra son selamlama konuşmasını yapmak üzere sözü araştırmacı yazar Ramazan Kayan hocamıza verdi. Hocamız konuşmasının akabinde hayır dualarını yaparak kurdele kesim törenine geçildi.

Bakmadan Geçme