Halk demokrasiye sahip çıktı

Türkiye tarihinde yeni bir milat olan 15 Temmuz'un üzerinden 7 yıl geçti. 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etti.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Türk demokrasisini hedef alan hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtüldü. Unutulmaz acıların yaşandığı o gecede gelecek nesillere örnek olacak bir direniş sergilendi.

Direnişin üzerinden 7 yıl geçti

Türkiye tarihinde yeni bir milat olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) silahlı kalkışmasına geçit vermemek için bedenini kurşunlara siper ederek milli iradeye sahip çıkan Türk Milletinin, ‘15 Temmuz Direnişi'nin üzerinden 7 yıl geçti.Nesiller boyu unutulmayacak, özgürlüğün rengini taşıyan bu direniş, küresel emperyalist güçlere karşı güçlü bir mesaj veriyordu. Türkiye'nin tüm bölgelerinde sokaklara, meydanlara çıkan halk, karanlığın aydınlığı boğmaya çalıştığı bilekleri, ayakları bağlayan prangaları keserek, esaretin getireceği zilletten kurtuldu. O gece büyük bir mücadele gösteren halk, kadınıyla, erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla direnişin rengini dillerindeki tekbir ve salavatlarla haykırıyordu.

Malatyalılar sokaklara döküldü

Darbe girişiminin olduğu ilk andan itibaren halk darbeye meydan okudu. Sokağa inen vatandaş, zırhlı askeri araçların önünde durup darbeye meydan okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkan ve devletle el ele veren millet darbecilerin planlarını yıktı. Askeri darbe girişimi sonrasında Malatyalılar da sokaklara döküldü. Binlerce kişi AK Parti İl Binası önünde toplandı. Burada toplanan binlerce vatandaş daha sonra Malatya Valiliği'ne yürüdü. Ellerinde AK Parti ve Türk bayrakları ile İnönü Kapalı Çarşısı üstünde toplanarak darbeye karşı sloganlar attı. Tüm ülkede olduğu gibi Malatya'da da camilerden salalar verildi, halk direnişe davet edildi.

Türkiye en uzun geceyi yaşadı

Türkiye cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen ve 251 vatandaşın şehit düştüğü, 2 bin 196 vatandaşın da gazi olduğu hain darbe girişimi büyük bir mücadele ve direniş ile engellendi. 15 Temmuz 2016 yılında Türkiye en uzun geceyi yaşadı ve bu direnişin üzerinden 7 yıl geçti.Meydanlarda darbeye direnen halk mermilere hedef olurken camilerde, mescitlerde sala okuyan kimi imamlar da cuntacıları alkışlayan güruhun saldırılarına maruz kalıyordu. Bir taraftan meydanlardaki halk, tankların paletleri altında ezilirken öte taraftan jetler parlamento binasını bombalıyordu. Her taraftan büyük bir kuşatmanın başladığı 15 Temmuz gecesi, tarih boyu unutulmayacak direniş hikâyelerine tanıklık ediyordu.

Bakmadan Geçme