Habersiz yıkım mı yapılacaktı?

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan 70 senelik Malatya Kasap, Balık Pazarı ile Küçük Sebze Hali için yıkım kararı verildi. Ekipler bugün yıkımı gerçekleştirmek için bölgeye gittiler. Ancak esnaf yıkım kararının kendilerine bildirilmediğini, içeride eşyalarının olduğunu ileri sürerek, tepki gösterdiler. 

Şehrin mazisinde önemli bir yer tutan Kasap Pazarı ve Küçük Sebze Hali esnafa haber verilmeksizin yıkılacağı iddia edildi. Ekmek kapılarının ansızın içindeki eşyalarla birlikte yıkılacağını gören esnaf gözyaşlarını tutamadı. 6 Şubat tarihli iki büyük depremin yaşandığı Malatya'da ağır hasar alan ve şehrin merkezinde yer alan ve dokusuyla şehrin simge mekanlarından biri olan Kasap Pazarı ve Küçük Sebze Hali esnafın iddialarına göre haber verilmeksizin yıkılacaktı. Esnafın yıkımdan son anda haberinin olduğu ve yıkıma gelen ekibe yapılan ısrarlı itiraz sonucunda bir günlük süre tanındığı öne sürüldü. Bu durumdan dert yanan gözü yaşlı esnaf ise yıkımın ne zaman yapılacağına ve iş yerlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağına dair bilgilerinin olmamasından şikayetçi.

Malatya Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, esnafın yıkımdan son anda haberi olduğunu ve yıkıma gelen iş makineleri yetkililerine esnaf ısrar ederek bir gün müddet istediğini söyledi. Yıldız, kaldıklarını ve yıkımın ne zaman gerçekleşeceği hususunda yetkililerden hiçbir uyarı veya haber verilmediği savundu.
Yıldız, esnafın iş yerlerini iş yerlerinin yıkıma geldikten sonra tahliye etmeye çalıştığını belirterek, “70 senelik bir yapı Şuan esnaflar iş yerlerini tahliye etmeye çalışıyorlar. İş yerlerin tahliye edilmesi için bir günlük süre aldık. Sadece bağımsız olan iki blok bulunmakta o bloklar az hasarlı olduğu için yıkılmayacak. Kayısıcıların ve halin olduğu bölgede bağımsız bir bloğumuz var oralar yıkılmayacak. Bir de bakırcılar tarafında bulunan bir bloğumuz var oralar yıkılmayacak. Kasap pazarı ve kasap pazarına bağlı olan bölümler tamamen yıkılacak. Koca bir mazi gidiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2
Yunus 04 Nisan 2023 20:34

ARKADAŞLAR BUGÜN 50 GÜNÜ AŞKINDIR DEPREM OLDU ŞİMDİYE KADAR NEYİ BEKLİYORDUNUZ ÇIKARSAYDINIZ YA İŞINIZ GÜCÜNÜZ DEVLETİ ELEŞTİRMEK.

Mehmet 04 Nisan 2023 15:28

Kim haber verilmedi diyor, Orada dükkanı olan esnaf arkadaşım, halin 4 Nisan da yıkılacağını bizzat söylemişti.

Bakmadan Geçme