Gezen çok alan yok: Esnaf ürünlerin elinde kalmasından korkuyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Malatya'nın en işlek caddeleri ve konteyner çarşılarında yoğunluk yaşansa da bu durum alışverişe yansımıyor. Hem esnaflar hem de vatandaşlar, mevcut ekonomik koşullar ve depremin etkileri nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Esnaf, vatandaşın fiyat sorduktan sonra alışveriş yapmadığı için ürün satamamaktan şikayet ederken, vatandaş ise ücretlerin yüksek olmasından dolayı alışveriş yapamamaktan şikayetçi. 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da geçici çarşıda faaliyet göstermeye başlayan esnaflar, Kurban Bayramı öncesi yaşanan insan yoğunluğunun alışverişe yansımadığını belirtti.

Geçmiş yıllarda bayrama sayılı günler kala alışveriş yoğunluğunun fazla olduğunu vurgulayan esnaflar, deprem ve ekonomik sıkıntıların hakim olduğu kentte, vatandaşların fiyat sorup alım yapamadıklarını söyledi. Bayramda satış için onlarca ürün aldıklarını belirten esnaflar, bayram arifesinde satış yapacaklarını umduklarını aksi takdirde aldıkların ürünlerinin ellerinde kalacaklarını ifade ettiler.

Dükkana uğrayan yok!

Büyükşehir belediyesi yanındaki geçici çarşıda hizmet veren giyim ürünleri satan bir esnaf, işlerinin yoğun olmadığını, bütün gün oturduklarını söyledi.

Tatlıcı esnaflarından Ramazan Aydoğan ise dükkan etrafının kapatılması nedeniyle müşteri kaybına uğradıklarını dile getirdi.

Aydoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dükkânımın etrafı tamamen kapatıldı. Bu durumdan dolayı müşterilerimize ulaşmakta zorlanıyoruz. Müşteri sayımızda önemli bir düşüş yaşandı. Bayrama çok az zaman kaldı ama biz hala yoğunluk göremedik. Kimse uğramıyor."

Özel Haber

Bakmadan Geçme