GETAT merkezi kuruluyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi (GETAT) kurulma çalışmaları başladı.

GETAT Uygulama Merkezinin hayata geçmesiyle birlikte MEAH hastanesi bünyesinde kupa, sülük, akupunktur, hipnoz, fitoterapi ve ozon uygulaması yapılacak. GETAT merkezi kurulma çalışmaları hakkında bilgi veren Malatya İl Sağlık Müdürü Doç.Dr Recep Bentli, kurulacak merkezin İlimizdeki ikinci merkez olacağını kaydederek, uygulama yapacak doktorun haftanın 3 günü Malatya Eğitim Araştırma Hastanesinde iki gün ise Darende'de hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nde görev yapan konuyla ilgili 9 sertifikaya sahip olduğunu belirten Bentli, “Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nde, akupunktur, ozon tedavisi, kupa tedavisi, sülük tedavisi konularında 9 sertifikası olan doktor arkadaşımız var. Bu arkadaşımızı haftanın 3 günü Darende'den Malatya'ya çekmeyi planlıyoruz. Oradaki GETAT Merkezimiz devam ediyor. Konuyla ilgili olarak sertifikası olan başka bir arkadaş daha bulursak Darende'den getirdiğimiz arkadaşımızı tekrar Darende'ye göndereceğiz ve oradaki merkezimizi de kapatmayacağız” dedi.

MALATYA'DA İKİNCİ MERKEZ OLACAK

Bentli, “İlimizde Darende'den sonra olacak merkezimizi de Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne açacağız. GETAT Merkezi'nin yerini belirledik. Şu anda projesi çiziliyor. Merkezimizi buraya açacağız. İlgili izinleri Bakanlıktan alacağız. Burada inşallah güzel işler yapacağız. GETAT Merkezi, biliyorsunuz İnönü Üniversitemizde var. Ayrıca Turgut Özal Üniversitesi de bu konuda ciddi atılımlar yapmaya başladı. Muhtemelen biz Turgut Özal Üniversitesi'yle birlikte GETAT Merkezini hayata geçirmeye çalışacağız. Çünkü şu an Turgut Özal Üniversitesi'nde herhangi bir sağlık alanında gösterilen bir faaliyet yok. Ama Tıp Fakültesi açmayı planlıyorlar. Biz eğer GETAT merkezini açarsak uygulama merkezi olarak da Turgut Özal Üniversitesi inşallah hastanemizi kullanabilir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

HİZMETLER HASTANE ORTAMINDA SUNULACAK

Recep Bentli, “Yine bildiğiniz gibi geleneksel ve tamamlayıcı Dünyanın doğusunda Çin'de başlayan bir akım. Bu uygulama şuanda Avrupa'da da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu konuda biz biraz geri kalmıştık. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım'ın çok büyük gayretiyle Türkiye'de de son 5-6 yıldır geleneksel ve tamamlayıcı tıp ön plana çıkmaya başladı. Merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte, hem merdiven altı tabir edilen işlemleri engellemek hem insanların gönül rahatlığıyla bir hekime tedavi olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Hem de artık bu tedavi yöntemi birçok bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış tedaviler. Bu konuda çok büyük bilimsel çalışmalar var. Modern tıp mutlaka önceliğimiz ama modern tıpla birlikte tamamlayıcı olarak bu tedavinin de önemli olduğu birçok bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir” dedi.

Bakmadan Geçme