Genel sekreter Nogay mı oluyor?

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter ve eski Arapgir Kaymakamı Ercan Turan'ın kararname kapsamında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanmasıyla boşalan Genel Sekreterlik görevi için eski gazeteci ve müsteşar yardımcısı Cemal Nogay'ın atanması bekleniyor.

Malatya Büyükşehir olduktan sonra, 2014 Haziran'ında Arif Emecen Kayseri'den getirilerek genel sekreterlik görevine atanmıştı. Emecen'in 2016 yılı Mayıs ayında genel sekreterlik görevinden ayrılmasının ardından eski Arapgir Kaymakamı Ercan Turan Genel Sekreterliğe atanmıştı. Turan'da vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesi kapsamında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Turan'dan boşalan Genel Sekreterlik görevi için eski gazeteci ve Orman ve Su işleri Bakanlığı eski müsteşar yardımcısı Cemal Nogay'ın atanması bekleniyor.

Cemal Nogay kimdir?

10 Mart 1970'de Malatya'da doğdu. Babasının adı Zeynel, annesinin adı Cemile'dir.

İlkokulu Malatya Karakavak ilköğretim okulunda Orta ve lise eğitimini Malatya İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans programını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Gazetecilik bölümünde tamamladı. Kırıkkale Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümünde doktora eğitimine misafir öğrenci olarak devam etmektedir.

1995-1997 yıllarında İstanbul'da ulusal gazetelerde sırasıyla, muhabirlik, sayfa editörlüğü ve haber merkezi şefliği yapmıştır.

1997-2000 İstanbul Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)'de memur olarak dergi koordinatörlüğü,

2000-2003 İSKİ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü şef,

2003-2007 Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde Basın Müşaviri ve Umumi Münasebetler Müşavirliği görevlerini yürütmüştür.

2007-2008 Çevre ve Orman Bakanlığı Basın Müşavirliği,

2008-2009 Strateji Başkanlığı Yönetim Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı,

2009-2015 Bakanlık Müşavirliği,

2015-2016 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Ağustos 2016'dan Temmuz 2018'e kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme