Genel sekreter belli oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter ve eski Arapgir Kaymakamı Ercan Turan'ın kararname kapsamında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanmasıyla boşalan Genel Sekreterlik görevine, eski gazeteci ve müsteşar yardımcısı Cemal Nogay atandı. Nogay'ın, önümüzdeki hafta göreve başlaması bekleniyor.

Dört yılda üçüncü genel sekreter

Malatya Büyükşehir olduktan sonra 2014 Haziran'ında Arif Emecen Kayseri'den getirilerek genel sekreterlik görevine atanmıştı. Emecen'in 2016 yılı Mayıs ayında genel sekreterlik görevinden ayrılmasının ardından, yerine dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın teklifiyle Ercan Turan atanmıştı. Çakır'ın büyükşehir belediye başkanlık görevini bırakmasıyla birlikte yerine atanan Başkan Hacı Uğur Polat yönetimiyle sıkıntılar yaşayan Ercan Turan, geçtiğimiz günlerde mülki idare amirleri kararnamesiyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığına atandı.

Atama yazısı bakanlıktan çıktı

Ercan Turan'dan boşalan Genel Sekreterlik görevine hem eski gazeteci ve hem de eski müsteşar yardımcısı Cemal Nogay'ın atanması için İçişleri Bakanlığı'na atama yazısının gönderildiği ve onayında çıktığı bildirildi. Başkan Polat'ın önceki gün Ankara'da Cemal Nogay ile bir dizi görüşmelerde bulunduğu ve Nogay'ın önümüzdeki günlerde belediyedeki görevine başlayacağı öğrenildi. Polat'ın Yeşilyurt Belediyesi eski başkan yardımcısı öğretmen Haydar Şahin'i ise genel sekreter yardımcılığı görevine getirdiği ve basını da Şahin'e bağladığı kaydedildi. Gazetemiz 2 Eylül tarihinde Genel Sekterlik görevine Cemal Nogay'ın atanmasının beklenildiğini yazmıştı.

Bakmadan Geçme