Geleceğe Yatırım: Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı Hazır!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı 2. Bölge Çalıştayı, katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Çalıştayda iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik stratejiler belirlendi.

TAKİP ET

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ‘İklime Uyum Geleceğe Yatırım' başlığı altında düzenlediği ‘Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı' çerçevesinde 10-11 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 2. Bölge Çalıştayı ile önemli bir adım attı. Çalıştay, Malatya'nın iklim değişikliği ile mücadele etmek için gerekli stratejileri belirlemek amacıyla düzenlendi.

Çalıştayın ilk günü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Salih Uzun'un açılış konuşmasıyla başladı. İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sınağ'ın katılımıyla gerçekleştirilen oturumlarda, iklim değişikliği konusundaki risk ve kırılganlık analizleri, güçlü ve zayıf yönler ile fırsatlar ve tehditler (GZFT) analizi yapıldı.

Prof. Dr. Sınağ, Türkiye genelinde yerel yönetimlerin iklim değişikliği ile ilgili birçok eylem planı hazırladığını belirterek, “Yapılan bu tür çalıştaylara katılım sağlayanlar arasında değişen yüzler ne kadar çok olursa bu çalışmalar da o kadar faydalı olur. İklim değişikliği, dünyanın tamamını etkileyen bir sorundur. Bu nedenle uyum ve azaltım eylem planları uygulanmalıdır,” dedi.

Çalıştayın sonunda katılımcılar, Malatya'nın İklim Değişikliği Eylem Planı'nın belirlenmesi konusunda birlikte değerlendirmelerde bulundu ve sorularını Prof. Dr. Sınağ'a iletti. Bu çalıştay, Malatya'nın iklim değişikliği ile mücadelesine yönelik önemli bir katkı sağladı ve gelecekteki adımların atılmasına zemin oluşturdu.

Bakmadan Geçme